Vinregion i det østlige Italien. Mest kendte vin fra regionen er Montepulciano d'Abruzzo.
|
Drue som er meget benyttet i vinregionen Campanien i det sydlige Italien.
|
Hovedbyen i Langhe regionen i Piemonte
|
Grøn druesort. Mest kendt som blandingsdrue i Cremant de Bourgogne og som grundlaget i drikken "Kir". Inden vinlusens hærgen var Aligoté den mest udbredte grønne drue i Bourgogne.
|
Kommune i vinregionen Cote de Beaune i Bourgogne. Aloxe Corton har to Grand Cru marker, nemlig Corton og Corton Charlemagne.
|
Vinområde i det nordøstlige Frankrig som er mest kendt for at producere fremragende hvidvine på Riesling, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewurtztraminer, Muscat og Sylvaner. Derudover laves der også nogle røde Pinot Noir baserede vine. Alsace indeholder 51 af de såkaldte Grand Cru'er. For at en vin fra Alsace må bruge Grand Cru udtrykket, kræves der at vinen kommer fra en bestemt mark, og er produceret på en af de druesorter som er klassificeret hertil.
|
Berømt vin fra Veneto i det nordøstlige Italien. Amaronevinen er oprindeligt opfundet ved en fejl, hvor man glemte de høstede druer, hvorfor de var tørret ind. Amarone produceres på den noget specielle "Passitometode", hvor man tørrer druerne på måtter i 3 - 5 måneder hvorefter de presses og gæres. På den måde opnår de en større koncentration og et højere sukkerindhold. Resterne herfra producerer man Ripasso af. Amarone produceres oftest på druerne Corvina, Moulinare, Rondinella.
|
Den franske forkortelse for Appellation d’Origine Contrôlée som er en oprindelsesgaranti for fransk vin. På samme måde som DOC i Italien.
|
Prædikat i den tyske vinkategori QmP. Betegnelsen Auslese beskriver en vin, hvis sukkerindhold mindst ligger på 95 Oechle-grader.
|