Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Glas, servering og dekantering | Smag på vin | Vinleksikon | Klassifikationer | Årgangsskema |

Vinleksikon - Grand-Cru

Klassifikationsudtryk fra Frankrig. De bedste marker i Bourgogne er klassificeret som Grand Cru, mens de næstbedste har betegnelsen Premier Cru (eller 1. Cru). Dette kan skabe lidt forvirring, da en Grand Cru vin fra Bordeaux ikke kan sammenlignes med betegnelsen i Bourgogne. Det bedste i Bordeaux er af betegnelsen Grand Cru Classe, hvor det vel og mærke er producenten som er klassificeret og altså ikke den enkelte mark, som det jo er tilfældet i Bourgogne. Foruden de nævnte regioner benyttes udtrykket også i Alsace og Champagne.



Tilbage til vinleksinkonet


ehlers.dk