Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
 

Stor Chateauneuf du Pape smagning Kommenter denne vinsmagning/nyhed

27-02-2007
| More

12 mand var samlet for at smage en række af de største Chateauneuf du Pape vine. Vinene var indsamlet over de sidste tre år, hvorfor man i den grad havde set frem til arrangementet.

Smagningen var fordelt over 2 dage. En lille opvarmning med 7 vine om fredagen og hele 19 vine om lørdagen.


FREDAG

1. sæt - årgang 1998:

Domaine De Beaurenard, Chateauneuf Du Pape 1998
Dyb rubinrød farve med klar kant. En noget mager næse med svage røde bær og peber. Smagen starter med en svag krop, men går over i en ok eftersmag med saftige taniner. En vin der nok skulle have været drukket for et par år siden.

St. Benoit ”La Truffiere”, Chateauneuf du Pape 1998
Mørk, oversøisk kulør. Speciel og ret kraftig næse. Lidt syntetisk med skosværte, lakrids og læder. Medium til fuld krop og lang eftersmag. Meget speciel sag.

Bosquet Des Papes Chateauneuf du Pape 1998
Dyb ruubinrød farve. Lækker, rustik næse med klassiske grenache toner med stald og bur. God og kraftig krop med saftig tanin. Vinen afsluttes med en meget lang eftersmag med gode taniner. Helt klart 1. sæts vinder.

2. sæt: årgang 2001:

Sabon Reserve Chateauneuf du Pape 2001
Rubinrød farve med klar kant. En lidt mager næse med røde bær og tobak. Den giver ikke meget fra sig. I starten af smagen noget tyndbenet, men kommer tilbage med ret stor kraft og en superlang eftersmag, som domineres af tanin og peber. Ikke så sammenhængende en vin.

Vieux Donjon Chateauneuf du Pape 2001
En lidt uren farve. Lækker næse med kød, blod, lakrids og slagterbutik. Fuld krop, men alligevel god og afbalanceret syre. Cremet stil - lidt Hermitage-agtig. Afsluttes med en middellang afbalanceret eftersmag.

Grand Veneur, Les Origines Chateauneuf du Pape 2001
Meget mørk med lilla kant. En meget frugtig næse med fad og solbær. Fuld krop - moderne sag. Bider noget i bisserne og er PT lidt usammenhængende. Afsluttes med en eftersmag på over 30 sek.

Cuvee du Vatican, Reserve Sixtine Chateauneuf 2001
Mørk, nærmest oversøisk farve. En lækker og ultracremet næse med sød, mørk frugt, chokolade, vanilie, malibu og tivolistang. Rigtig moderne. En meget sexet sag. Fuld krop og cremet i munden og en lang saftig tanin. Det bliver måske lige lidt for meget af det gode, men helt klart fredag aftens vinder.

Et noget magert program. Temperaturen i lokalet lå på 15 grader og da vinene alle var tempereret til 14 grader, nåede de aldrig op i rigtig klasse.

LØRDAG

Lokalet var nu varmet ordentligt op, hvilket gjorde en enorm forskel.

3. Sæt: 1998:

Les Cailloux, Chateauneuf du Pape 1998
Dyb rubinrød farve. En lidt tynd næse med tobak, jord og røde bær. Meget tør i smagen. Smagen forsvinder lidt og kommer så tilbage med en lang lang eftersmag. Mangler lidt sammenhæng.

Pegau Reserve, Chateauneuf du Pape 1998
Dyb rubin. En lækker og traditionel næse med præg af grenache, stald og lidt fadtoner. Fuld krop med en meget blød og delikat konsistens. Godt integreret tanin med en eftersmag på over 40 sek. En fantastisk herlig og godt sammensat vin.

Charbonniere Hautes Busquieres Chateauneuf du Pape 1998
Frugtig og parfumeret næse med rød frugt og viol. En meget cremet smag med lækre bløde taniner og en saftig eftersmag på + 30 sek.
En vin lige til at slubre, - måske lidt for nem.

4. sæt, årgang 2000:

Mourre Du Tendre, Chateauneuf du Pape 2000
Dyb, rubinrød farve. En lidt parfumeret næse med lidt varme, hindbær og læder. En meget tung vin. Fuld krop og kraftige taniner. En lang og meget tør eftersmag på 40-50 sek.

Charvin, Chateauneuf du Pape 2000Uigennemsigtig, mørk farve. En rigtig og yderst traditionel Neuf næse med stald og bur. Fuld krops vin med voldsomme taniner og en eftersmag på omkring et minut. En rigtig klassisk Neuf med et langt liv foran sig.

Clos du Caillou, Les Quartz, Chateauneuf du Pape 2000
Ultra mørk med lyserød kant. En lækker cremet næse med mørk frugt, kød. Smagen er super cremet med lækre bløde taniner. Den ruller bidt over tungen og afsluttes med en lang lang eftersmag. En fantastisk flot sammensat vin.

Panisse Noble Relevation, Chateauneuf du Pape 2000
Sort/lilla farve. Ultra moderne og frugtig stil med sød frugt. - Igen meget cremet, intim og tætpakket. Lækker , fuld krops smag med ultra saftige taniner. Blød og lækker vin som er harmonisk hele vejen igennem.
Ingen af os havde før smagt vine fra denne producent. Men vinen vandt dette heat blandt andre supervine, hvilket må siges at være rigtig flot!

5. sæt: årgang 2001:

Beaurenard Cuvee Boisrenard, Chateauneuf du Pape 2001
MEGET mørk med lilla kant. En kæmpe næse med mørk frugt, solbær og lakrids. Enorm krop med meget tanin. Den mangler måske lidt sammenhæng, men er yderst intens på en monsteragtig facon. Eftersmagen forsvinder et kort øjeblik og kommer så tilbage som en hammer og varer i over 1 minut.

Beaucastel, Chateauneuf du Pape 2001
En dunkel farve. Klassisk Beaucastel næse med rådt kød, slagterbutik og læder. Kæmpe krop og en lang eftersmag som bare bliver hængende. Den er fantastisk sammensat og allerede lækker (dekanteret 8 timer i forvejen).
48 timer efter var vinen faktisk stadig lækker - imponerende.

Roger Perrin Vieilles Vignes, Chateuneuf du Pape 2001
Lysest i sættet. Lækker og charmerende næse med rød frugt og fad. Femini stil og skiller sig noget ud fra de andre tunge drenge i dette sæt. En dansende og elegant neuf.

Pegau Laurence, Chateauneuf du Pape 2001
Meget mørk farve med klar kant. Kæmpe og lækker næse med rosiner og blommer. Bedste duft i sættet. Brede skuldre, kraftig tanin, som er godt integreret. Stort potentiale med en vildt lang eftersmag.
Sættets vinder i dette imponerende sæt.

6. sæt, årgang 2003:

Cristia Renaissance, Chateauneuf du Pape 2003
Mørk, blommefarve. En sødlig næse med chokolade, solbær og blomster. En noget "varm" smag med kraftig tanin. Ikke så cremet som næsen ellers antyder. Eftersmagen er derimod lang og lækker.

Beaucastel, Chateauneuf du Pape 2003
Mørk og lidt uren farve med lyserød kant. Duft af varm frugt og en del alcohol. Ikke helt så typisk Beaucastel som årgang 2001. En fuld krops smag med en virkelig lang eftersmag som faktisk er ret elegant.

Pegau Cuvee Reserve, Chateauneuf du Pape 2003
Dyb rubinrød farve. En ultra lækker og cremet næse med solbær, jordbær, fad og vanilie. Alcoholen (på over 16%) og taninerne er fantastisk integreret i vinen. En fuld krops vin med ultra elegance og en lang cremet eftersmag.

Clos Des Papes Chateauneuf du Pape 2003
Dyb rubinrød farve. I starten er næsen en anelse lukket, men med tiden i glasset åbner den op med figen, alcohol, the og mandarin. Smagen er ret voldsom og ikke så elegant. Ingen tvivl om, at det er en super vin, den kræver vist bare noget tid.

2003 er præget af mange "varme" vine, men Pegau har lavet en supervin, som klart overskyggede de andre i dette sæt.

7. sæt, 2001:

Vieille Julienne Reserve Chateauneuf du Pape 2001
Meget mørk, næsten oversøisk farve. En fantastisk elegant, cremet og røget næse med kaffe, lakrids og tætpakket frugt. I smagen er der lag på lag af perfekte smagsnuancer og super tanin. Det er en kollosal vin med et enormt potentiale, hvor sigtekornet er yderst præcist indstillet. Eftersmagen er på over 1 minut.

Pierre Usseglio Reserve Deux Freres 2001
Samme farve som VJ reserve. Næsen er lidt mere røget, men vildt intens med blåbær, bacon, lakrids og tobak. Igen ultra cremet elegance og en kæmpe krop. Vinen har nok hele smagningens største potentiale. Imponerende vin!!!

Clos Du Caillou Reserve, Chateauneuf du Pape 2001
Clos du Caillou har en ultra sexet, charmerende og intens næse. Mere mineralsk, kølig og ren stil. Lag på lag af frugt som er fantastisk integreret i cremede taniner. En fantastisk sammensat og præcis vin og bedre end sidste gang den blev smagt.

Sabon Les Secret, Chateauneuf du Pape 2001
En super elegant næse med rød og mørk frugt, blomster. Man bliver helt hypnotiseret i elegancen. Igen lag på lag af smagsnuancer. Ultra smidige taniner og en eftersmag på langt over 1 minut. Kanterne er slebet helt korrekt i denne super sexede vin.Mens VJ og Deux Freres var de mest maskuline var de to sidste mere feminine i stilen. Clos Du Caillou og Sabon Secret performede nok bedst på dagen, men det skal lige bemærkes at de to førstnævnte (med Deux Freres) i spidsen, var klart bedst på 2. dagen.


Carsten, - vinderen af gættekonkurrencen

// Henrik Ehlers

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk