Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
 

Winebattle med et kraftigt Toscansk islæt Kommenter denne vinsmagning/nyhed

06-11-2011
| More

Her følger en beskrivelse af en Winebattle med næsten udelukkende Toscansk islæt. Både Brunello fra forholdsvis anderkendte producenter som Ciacci Piccolomini og Corte Pavone, men også vine fra helt ukendte producenter købt i diverse supermarkeder. Afslutningsvis en imponerende Auslese fra Fritz Haag.


Vinklubbens yngste og ældste medlem ligner egentlig hinanden meget godt. Ingen af dem må siges at have meget hår, men til gengæld har de begge en begyndende "omvendt" rygsæk :). På trods af det forstår de nu begge, på bedste vis, at begå sig som værter. Det blev i hvert fald en underholdene aften med både god mad og vin.

Vi startede aftenen med en glimrende Riesling. Især til prisen.

Paul Kubler Riesling "Kintet" 2008
Lys strågul farve. Elegant, middelkoncentreret og rank næse med citrus, nødder og en fin mineralitet. Desværre bibeholdes den ranke stil ikke på samme måde i smagen. Letdrikkelig og generelt en lækker vin, men ikke helt så robust og mineralsk, som duften ellers gav forventninger om.

En del deltagere formåede at gætte druen korrekt - andre gættede området korrekt.

Endnu en vin blev serveret alene:

Tenuta Caretta Garassino Barbaresco 2004
Lys rød transparent farve. Forholdsvis lukket og en anelse "benet" næse med rød frugt, tobak, roser og lakrids. Smagen er godt sammenhængende med duften. Igen den lidt benede stil med en anelse frugtmangel og en lang tanninrig eftersmag. OK vin uden dog ligefrem at være mindeværdig.

De fleste formåede at gætte landet korrekt. Næsten alle havde dog bevæget sig til Toscana, hvorfor der ikke var nogen nævnværdig pointhøst.

Og dernæst til aftenens første sæt:

Zingari 2006
Forholdsvis mørk rød farve. Kraftig og dunkel , lakridseret næse med sort frugt, skosværte og lodden sportstaske. I munden går den heftige koncentration igen. Teksturen starter mildt og blødt, men herefter vokser den for til sidst at blive en smule alkoholisk og nærmest brændende.

Zanoni Valpolicella Superiore, Monte Zovo 2006
Lysere rød i farven end Zingari ved siden af. Koncentreret og ret interessant næse med rød frugt, tobak, urter og en smule alkohol. I smagen rank og koncentreret med rød frugt og en lang saftig eftersmag. Flot vin.

Et par specielle vine, som folk forståeligt nok havde vanskeligt ved at lure. Faktisk troede flertallet, at Zengari var Fransk (Rhone), mens enkelte fik skudt sig ind på Toscana. Zanoni Monte Zovo var folk derimod ikke i nærheden af at gætte!

2. Sæt:

Poggiocaro Brunello di Montalcino 2005
Transparent rød farve. Lukket næse med en anelse rød frugt og medicinskab, - men nærmest intet givende. I smagen lidt mere spark. Middel koncentreret i en rank stil med en lang ungdommelig eftersmag. Ikke nem at blive klog på - og vel egentlig lidt kedelig.

Castello Banfi Il Dottrinale Brunello Di Montalcino 2005
Igen en noget lukket næse, men som dog er en anelse mere givende end Poggiocaros. Her fornemmes lidt rød frugt, urter og chokolade. I munden starter den også lidt lukket, men med tiden bliver den ret flot. Rank, saftig og forholdsvis koncentreret med en lang tanninrig finish.

Ciacci Piccolomini Brunello di Montalcino Pianrosso 2005
Piccolomini er normalt rangeret ret højt på vinklubbens Brunello-hitliste. Denne var også flot, men ikke helt på samme niveau som sidst vi smagte samme årgang.
Den mørk-røde kulør efterfølges af en totalt lukket næse, som man i den grad skulle have tålmodighed med. Med tiden anede man lidt kirsebær, urter og tobak, men koncentrationen heraf blev aldrig noget at skrive hjem om. I smagen noget mere givende. Godt koncentreret med et robust skelet og en særdeles lang og knastør eftersmag.

Også kom der point på kontoen. Urn bragte sig nu komfortabelt i front med nogle præcise Brunello 2005 gæt. Flot.

3. Sæt:

Placido Brunello di Montalcino 2004
Mørk rød farve. Kraftig og ret dyster "sort" næse med nærmest mørke og kogte bær, lakrids og sorte oliven. I munden middel koncentreret med en rimelig lang eftersmag, hvor den dystre stil fra næsen går igen. Generelt kedelig Brunello.

Corte Pavone Brunello di Montalcino 2004
Lys rød transparent farve. Ret speciel, men også interessant næse med kirsebær, tranebær og surdej. Fin konentration. I smagen en middel koncentration med saftig rød frugt og en ret lang elegant eftersmag med spænstig syre. Rigtig flot og klassisk "rød" Brunello. Dog allerede ret udviklet, årgangen taget i betragtning.

Igen formåede de fleste at gætte landet rigtigt. Urn i føretrøjen gættede dog Piemonte, hvorfor Klaus R - med et par skarpe Brunello gæt - hentede stærkt ind på ham. Det rystede ham så meget, at han straks begyndte at "bage" på aftenens to dommere, Banks og Tankpisseren. Og ja, det skulle vise sig, at de var nemme at bestikke!!!

4. Sæt:

Pietranera Brunello di Montalcino 2004
Relativt mørk rød farve, om end stadig en anelse transparent. Fin næse med røde bær, lakrids, chokolade, tomatsstilk og en anelse fad. Med tiden i glasset erstattes fadpræget mere og mere af den røde frugt, hvorved næsen til sidst blev ret flot. I munden en OK koncentration med en middellang saftig afslutning.
Fin vin.

Collosorbo Brunello di Montalcino 2004
En vin, som vi ofte har stiftet bekendtskab med.
- Og vel egentlig en af de "bedre" Brunelloer, som kan købes i Supermarkederne.
Lys rød, transparent kulør. Middelkraftig næse med rød frugt, mint og lys chokolade. Derudover en lodden, mærkværdig tone, som dog hurtig forsvinder. I smagen super elegant med søde røde bær. Lys, ren og saftig i stilen. Dog allerede ret udviklet, hvilket måske er lidt bekymrende...
Men super flot!

På mystisk vis lykkedes det nu Urn (som sad imellem de to dommere) at gætte Brunello 2004 på begge vine, hvorfor han selvfølgelig næsten høstede fuldt udbytte og dermed slog den samlede sejr fast.

Sidste vin på programmet blev serveret til en glimrende dessert. Vinen viste sig at være lige så glimrende og må vel egentlig siges at være aftenens bedste vin.

Fritz Haag Brauneberg Juffer, Riesling Auslese 2007
Lys gul med grønligt skær. Imponerende flot, elegant og koncentreret "tyktflydende" næse med lime, hyldeblomst og mineralitet. På trods af den "fede" stil bevares elegancen - pga. en imponerende syre. Smagen lever fint op til næsen. Imponerende koncentration, balance og længde. En herlig vin, som imponerede flertallet.

De fleste gættede at der var tale om en Riesling og en enkelt fik fuldt hus, da producenten blev gættet. (Vi nævner ingen navne). :)

Den samlede stilling:

Urn: 60
Klaus R: 41
Henrik: 38
Claus C: 25
Poulsen: 19
Ole D: 19

Tak til værterne for en fantastisk smagning. Næste smagning er den 14/1 hos Klaus.

// Henrik EhlersKommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:


vedr: Winebattle med et kraftigt Toscansk islæt

af: Smidt.

Hej Henrik. Kintet fra Paul Kubler er ikke ren Riesling. Det er 25% Pinot Blanc, 25% Sylvaner, 25% Pinot Noir, 15% Riesling og 10% Gewurztraminer. Det er i øvrigt bio.

Dejligt i også kunne lide Zanoni.


ehlers.dk