Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
 

WB hos Postbudet med lækker Cornas og moden Ribera del Duero Kommenter denne vinsmagning/nyhed

13-01-2013
| More

Vinklubbens januar smagning blev en dejlig en af slagsen. Værten var godt forberedt og diskede op med en række vine, hvoraf mange imponerede. Af disse blandt andet en virkelig lækker Ribera Del Duero med 10 år på bagen, en ungdommelig og robust "Mas La Plana", et sæt Syrah - hvor en Cornas fra Vincent Paris i det nordlige Rhone skulle udfordres af en amerikansk Syrah fra Carlilse i Russian River. Afslutningsvis et sæt med 2 x Gigondas fra henholdsvis Domaine Grapillon D'OR og Santa Duc.


Smagningen blev afholdt som en individuel winebattle.

Første sæt:

Vie di Romans, Chardonnay 2010, Friuli
Vinklubbens andet bekendtskab med denne lækre Chardonnay fra Friuli i det nordøstlige Italien.
Lys strågul farve. Middelkraftig elegant og samtidig ret stringent næse med mineralitet, hvide blomster, umoden fersken og citrusfrugt. Smagen går i fin balance med næsen. Middel koncentration, fin syre/frugt kombination og en lang elegant og nærmest læskende eftersmag.
Flot og meget sammenhængende vin i en nærmest Chablis-agtig stil.
(89)

J. Hoffstätter 'Kolbenhof' 2011, Südtirol
Lys gul farve. Ret voldsom, krydret og fed næse med "Sommersby pære cider" og en kraftig sæbe-tone. Speciel, men ikke ligefrem elegant. I munden særdeles heftig og maskulin med en mærkværdig blanding af sødme, heftig tannin, krydderier og alkohol.
Fandt aldrig rigtigt fodfæste, men blev tværtimod nærmest mere vammel med tiden i glasset.
Sådanne vine deler altid vandene i vinklubben. - Denne var ingen undtagelse. Og ja, noten her er skrevet af en knapt så begejstret smager!
(86)

To vidt forskellige vine og ti meget forvirrede smagere! Per og Henrik fik dog lidt point på kontoen for et korrekt gæt på drue og årgang for Vie de Romans.

Næste sæt bestod af et sæt spændende røde:

Cedro do Noval 2006, Quointo do Noval
Vores første bekendtskab med en almindelig rødvin fra den kendte portvinsproducent Quinto Do Noval.
En rød let grumset farvet efterfølges af en landlig og mudret næse med slagterbutik, røde bær, vanilje og peber. I munden en heftig koncentration og langt mere stringent og robust end næsen antydede. Her fornemmes en fin rygrad, igen røde bær og en lang tanninrig finish. En positivt bekendtskab til trods for den lidt specielle næse.
(91)

Bodegas Peñafiels Miros De Ribera Collección Privada 2003, Ribera del Duero
Mørk rød farve. Kraftig, robust og samtidig rigtig elegant næse med kirsebær og tranebær, lakrids og tobak. Dufter nærmest som et mix mellem en god Barolo og ditto Brunello.
I munden igen godt koncentreret. - Igen i denne stringente, strukturerede stil med en fin mængde frugt til at opveje den gode syre. Eftersmagen er imponerende lang og helt "læskende" lækker! Virkelig flot og sammensat vin.
Folk faldt på halen, da vinen blev afsløret.
10 år gammel Ribera del Duero, som bare sidder lige i skabet!
(93)

Deltagerne var rimelige enige om, at der var tale om italiensk vin, hvorfor der nærmest ikke blev uddelt nogle point overhovedet. Det tog folk nu ikke så tungt, når der var tale om så lækker vin. :)

Tredje sæt startede HELT anderledes:


Springfield Estate Whole Berry Cabernet Sauvignon 2009, Sydafrika
Rød gennemsigtig farve med noget alderspræg. Samme stil i næsen, som forekommer lidt træt og samtidig meget speciel. Der fornemmes rød frugt, våd hund og tobak, men også en mærkelig - og for os - udefinerbar syntetisk tone, som langt fra gavner vinen (måske en fejl?). I smagen går den specielle stil igen. Middel krop, røde bær, peber og lakrids.
Drikkelig, men langt fra elegant og generelt bare FOR mærkelig. (Syntes nogle i hvert fald)
(86)

'Mas La Plana', Miguel Torres 2008, Penedes
Mørk rød farve. Robust og ret lukket næse med mørk frugt, stål og chokolade. I smagen en fuld krop. - Igen i en robust og meget ungdommelige stil. Meget tæt og egentlig spændende vin, som helt sikkert har brug for yderligere lagring.
En særdeles minderig vin for os, da Mas La Plana blev smagt til vinklubbens første smagning for 10 år siden. Denne aften var begejstringen ikke helt så stor som dengang, men hvor er der da også sket meget siden.
(92)

Ingen, på nær én, formåede at gætte noget nævnværdigt. Heldet samt de højere magter (se foto til højre) hjalp nemlig Ole Dahl med at høste point. Både årgang og drue blev gættet korrekt, hvorfor han nu kunne trække i førertrøjen.

Fjerde sæt:

Vincent Paris Cornas 'La Geynale' 2007
Rød uigennemsigtig farve. Kraftig, speciel og til trods ret interessant næse med rød frugt, gran, slagterbutik, vådt træ og viskelæder. I smagen går stilen fra næsen igen. Godt koncentreret med ret voldsom tannin og en lang eftersmag, hvor der igen fornemmes en portion saftige røde bær.
En speciel og lækker vin, som rigtig gerne vil gensmages om nogle år.
(92)

Carlisle Syrah 'Papa's Block', Russian River Valley 2007, Californien
Helt mørk, næsten sort farve. Voldsom kraftig og kogt næse med brombær/blåbær, Blomme i Madeira, lakrids, sur/sød sovs og ikke mindst sure sokker! Ja, næsen var speciel og absolut ikke elegant. (Nærmest hovedpine-givende). Og sat op imod klassisk europæisk Syrah fra Vincent Paris, så blev dette bare ALT for meget.
Smagen lever på sin vis fint op til næsen. Igen voldsom med en nærmest overmoden frugt og en lang voldsom finale. Virkelig tung og ret uelegant vin. - En vin "Parker-drengene" elskede. :)
(90)

Gætterierne faldt i to lejre. Den ene del troede, der var tale om italienere, mens den anden del gættede på Frankrig. Et par stykker fik også skudt sig ind på Rhone, men desværre blev der gættet det sydlige Rhone, hvorfor der heller ikke blev uddelt de vilde point her.
Mest bemærkelsesværdigt og pointgivende var helt sikkert den ene sandalsælgers (Claus C) rigtige gæt på en Californisk Syrah! Det var dog, desværre for ham, nærmest mandens første point på aftenen, hvorfor der ikke blev pillet ved stillingen i toppen.

Sidste sæt kom på bordet:

Grapillon d'Or Gigondas 2010
Mørk rød, uigennemsigtig farve. Kraftig landlig næse, som i starten er meget givende, men ret hurtigt lukker ned og forbliver meget sky. I smagen en fuld krop i en traditionel stil og langt mere givende end næsen antydede. Eftersmagen er lang, hvor der fornemmes en god gang tannin.
Fin og klassisk Gigondas.
(93)

Santa Duc Gigondas 'Hautes Garriques' 2010
Mørk, næsten sort farve. Imponerende kraftig og landlig næse med kostald, hø, mørk frugt, lakrids og tjære. I smagen igen en heftig koncentration. Den starter ellers ret venligt - blød og rund, men tiltager herefter og bliver mere barsk i stilen med en del rå, ungdommelig tannin og en lang vedvarende eftersmag.
Spændende vin, som dog i øjeblikket forekommer voldsom og ikke helt i balance. Men samtidig en vin, som vi rigtig gerne vil gensmage, når den engang er mere tilnærmelig... Læs: Om mange år!!!
(93)

Tre personer formåede at høste point på disse ret typiske vine for området. Dog var det de samme tre personer, som i forvejen lå i spidsen af konkurrencen - og derfor blev der IGEN ikke pillet ved tabellen i toppen.

Tillykke til Ole med hans første WB sejr, og tak til værten Arne og "pølsemand" Banks for et fremragende smagning.

Stillingen blev:
Ole 23
Topper 20
Henrik 18
Claus C 12
Thomas P 10
Per 8
Ras 8
Banks 4
Carsten 2

// Henrik Ehlers



Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:


vedr: WB hos Postbudet med lækker Cornas og moden Ribera del Duero

af: hrvJU6vJPt

You are so awesome for helping me solve this mystrey.

vedr: WB hos Postbudet med lækker Cornas og moden Ribera del Duero

af: hrvJU6vJPt

You are so awesome for helping me solve this mystrey.

https://www.mywebdoctor.co.uk/wp-title.php?blog/page20/

af: https://www.mywebdoctor.co.uk/wp-title.php?blog/page20/

Malaysian Government organises two month long shopping carnivals per year to cater to anyour industry.
https://www.mywebdoctor.co.uk/wp-title.php?blog/page20/ https://www.mywebdoctor.co.uk/wp-title.php?blog/page20/


ehlers.dk