Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

De mærkværdige vines aften Kommenter denne vinsmagning/nyhed

08-09-2012
| More

Vi har haft mange mindeværdige smagninger i vinklubben. Denne blev også en af slagsen. Dog mindeværdig på den måde, at næsten alle vine skuffede fælt!
Ansvaret for vinene var lagt over på en ekstern dealer, hvilket vi nok er mere varsomme med en anden gang... Man skal vælge sin dealer med omhu.


Lidt facts om smagningen:

Alle vine, på nær én, blev smagt blindt.
Værten havde bestemt at opdele vinklubben i to hold og lave en hold-winebattle.

Holdene var som følger:

Hold 1: Ras, Urn, Carsten + gæst
Hold 2: Klaus, Claus, Per og undertegnede

Første vin i glasset var en rosé:

Beluzzi Dei Due Normanni Rosé 2008, Sicilien
Forholdsvis lys rød rosé. Let og lækker, tør og mineralsk næse med ribs, hindbær, røg og vådt strandsand. Forekommer indbydende og elegant i næsen. I munden dog en noget andet stil. Langt mere maskulin med heftige lakridstoner og en lang (og desværre) noget brændende finale.

Vinklubbens erfaring med rosévin er mildt sagt ret ringe, hvilket de to holds gæt også bevidnede. Hold 2 gættede på en Languedoc vin. - Et gæt, som jo ikke just indbragte mange point på kontoen.
Hold 1 derimod var mere heldige. De gættede på en Toscansk vin, hvilket der jo gav dem et enkelt point for et korrekt landegæt.
Heldigvis fik begge hold også et enkelt point for et tæt årgangsgæt.

Hold 1 lagde fra land med en snæver 2-1 føring.

Næste vin skulle vise sig, at være en meget mærkelig en af slagsen:

Helan Mountain, Merlot, Kina 2010
Mørk rød grumset farve. Middel koncentreret næse, som forekommer meget mærkelig. Jordet, mudret og med en god portion kogt frugt. Ganske uelegant og helt ubehagelig!
I munden nærmest ingen frugt, men alt for alkoholdomineret. Fuldstændig frygtelig vin! Og nej, den var ikke skæv!

... Det er i hvert fald ikke sådan noget vin, de giver de 16-årige kinesiske svømmepiger, som næsten kan svømme op med Michael Phelps. :)

Ikke de vilde bemærkninger vedr. de forskellige holds gæt. Kun det faktum at hold 1 trak i den enarmede tyveknægt og gættede druen korrekt! Hvor heldig kan man være, at gætte druen på en vin, som næsten ikke kan være lavet af druer?

Vi hopper hurtigt videre til næste vin:

Kendall-Jackson Vintner's Reserve 2007
Middelkoncentreret og ret flot næse med urter og chokolade, som er holdt i en lidt poleret og moderne stil... (Dog bliver man måske lidt forblændet af katastrofevinen fra før). I munden starter den blødt, poleret og rund, men vokser sig lidt for stor og aggresiv i den lange finale. Ikke helt i balance, men klart aftenens vin indtil nu.

Så vågnede hold 2 op. Vinen havde klassiske Cabernet toner, hvilket Hold 1 slet ikke fangede. Det gjorde Hold 2 derimod, hvilket betød at Hold 2 reducerede til stillingen 6-4, og dermed var der igen dødt løb.

Fjerde vin blev hældt i glasset.

Castello Banfi Cum Laude 2009
Ret mørk rød farve. Noget lukket, men alligevel interessant, næse med lakrids, tjære og lidt sekundær rød frugt. I munden noget heftigere. Ved første tår meget ungdommelig med rå og knastør tannin, men med tiden bløder den lidt op. Helt balanceret blev den aldrig, men en vin der måske kan blive spændende med tiden...

Hold 1 var på herrens mark og fik gættet på en Californisk vin. Hold 2 var rent geografisk tættere på og gættede Piemonte Nebbiolo. Desværre for dem fik de ikke synderligt ud af det, da Hold 1 fik et point for et tæt årgangsgæt. (Heldige båtnakker).

Stillingen var derfor 7-5 til Hold 1 inden servering af vin nr. 5.

Golan Heights Winery 'GAMLA' Syrah 2009
Lys rød, gennemsigtig kulør. Let og nærmest "ufærdig" næse med syrlige røde bær og appelsinskal. I munden langt mere heftig, men igen den lidt ufærdige stil, som dog forekommer mere smertende og syrerig her. Ikke just en god vin, men heller ikke udrikkelig. - Så har man ikke sagt for meget!

Igen en mystisk vin, som var totalt håbløs i en Winebattle.
Men med to point for et korrekt årgangsgæt lykkedes det IGEN Hold 1 at trække en god lottokupon. Hold 2 formåede kun at få en enkelt point, hvorfor Hold 1 fik udbygget stillingen til 9-6.

Aftenens 6. vin blev serveret. Og det var nu tidspunktet hvor værten valgte at lave en kæmpe brøler. Han formåede nemlig at bytte rundt på to vine, således at han selv troede, at en Gigondas var en Australsk basse og omvendt. Derfor blev der ikke uddelt point for disse to.
Hold 2 var nu ret pressede, eftersom der kun blev uddelt point for to vine mere!

Domaine Montvac, Gigondas 2007
Lys rød kulør. Middelkraftig og landlig næse i en lidt benet stil med rød frugt og urter. I smagen særdeles voldsom med vild tannin og - i den meget lange eftersmag - desværre også ret alkoholisk. Traditionel i stilen, men ALT for ung og ubalanceret nu.

Næste vin - endnu mere voldsom!

Piggs Peake 'Wolfie' Zinfandel 2007
Mørk rød - næsten sort farve. Vildt kraftig og syntetisk næse (ammoniak). Direkte ubehagelig at stikke næsen i. (Vi diskuterede lidt, hvorvidt vinen var fejlbehæftet.)
I munden vildt koncentreret med kaffegrums, rød frugt og kæmpe mængder af alkohol. UHA.
Men hvad kan man forvente af en Aussie basse Zinfandel på 16%! (Folk fik direkte hovedpine af at drikke den)

Puha. Uhyggelig vin. Det kunne ikke gå stærkt nok med at få hældt en forfriskning i glasset!

Kendall-Jackson, Alisos Hills Syrah 2005
Mørk rød farve. Middelkraftig næse med indkogt mørk frugt, sorte oliven og blyant. - Lidt for meget af det gode. I munden også ret voldsom, men egentlig også lidt interessant. Et saftigt landligt præg med gode tanniner og en ret lang eftersmag. Klart mest interessant i smagen. - Og en fin vin, som dog ikke ligefrem imponerer...

Ingen formåede at gætte noget korrekt. Hold 2 var dog ligeved og næsten, da de på denne amerikanske Rhone-Ranger fik gættet på Rhone. (De burde egentlig have haft point. :))

Spændingen blev denne aften bevaret til det sidste. Hold 2 var klar som aldrig før. Det var nemlig nu, de skulle vise, hvad de bestod af! Hold 1 var som sædvanligt fremme i skoen og små-hoverede allerede. Især megafon-Urn var jublende selvsikker på sejr... Men, men men - dansen er ikke forbi, før den fede dame har sunget - og hovmod står ofte for forfald. Og dette måtte Hold 1 sande denne aften.

Izway Bruce, Barossa Valley, Shiraz 2007
Sort og helt uigennemsigtig farve. Igen tyder det på en bassevin (SUK!). Heftig næse med mørk frugt, lakrids, kærnemælk og sorte oliven. I munden går samme stil igen. Lige bortset fra en heftig salt- (og lakrids) tone. Den er tyk som olie med en lang, lang eftersmag og ufatteligt mættende. Alt, alt for tung... OG DYR!

Hold 2 trådte i karakter og gættede på en Barossa Shiraz. Hold 1 var i Italien og dermed vippede stillingen i overtiden, således at Hold 2 vandt 12-10. Hold da op hvor fik Postmanden klappet brevsprækken i. haha :)

Aftenens sidste servering var faktisk en af de bedste. (Hvis ikke DEN bedste). Der var tale om Quinta do Pego Vintage Port 2007, som vi sad og nød uden at tage noter.

På trods af den vinøse fiasko-aften skal der lyde et stort tak til værten. Ikke bare rippede han kammeraterne for en masse penge for en omgang skidt vin, men han fik også serveret en lækker anretning. Og hyggen var på sædvanlig vis i højsædet. (Så betaler man jo gerne!!!) Og selvom vi savnede en deltager, der ikke kunne få udgangstilladelse grundet forrige weekends udskejelser, hvor han valgte at sove både i en indkørsel og derefter i bilen (i øvrigt iklædt Hippie kostume)... Vi kommer ikke ind på navne. :)

Jeg vedlægger nedenstående klip fra alle os på Hold 2 til alle jer på Hold 1:
// Henrik EhlersKommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk