Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Blindsmagning på heden - langt ude på heden! Kommenter denne vinsmagning/nyhed

16-01-2010
| More

Den første smagning i år 2010 skulle afholdes på landet! Finanasministeren havde købt nyt hus. - Et hus som vel og mærke ligger så langt ude, at de øvrige deltagere næsten kun kunne ankomme i bæltekøretøjer. Værten havde derfor sørget for lidt at varme sig på. - Heriblandt Bachelet Gevrey Chambertin VV, Black Rock, Grange-Neuve Pomerol 05, Terrunyo Block 27 og en lækker La Spinetta Barbaresco Bordini 06.


Folk mødte ind mellem 19 og 19.30. Værten havde nemlig ikke fået ryddet de 4 km grusvej ud til huset ordentligt, hvorfor nogle kom senere end andre. Han blev dog senere undskyldt, da aftenen og beværtningen forløb til UG. :-)

Der var tale om en blindsmagning, hvor man fik point for gæt på oprindelse, drue, årgang og producent.

Først kom der to hvide i glassene.

Vie di Romans Champagnis Vieris Chardonnay 2007
Det er ikke hver dag vi smager italienske hvidvine, så at gætte denne var ikke helt nemt.
En fin, men lidt lukket næse med citrus, medicinskab, mineralitet og lidt smør. Ikke så givende, men ganske behagelig og egentlig ret elegant. I munden noget mere koncentreret end næsen antydede. Starter egentlig med en god friskhed, men koncentrationen vokser og til sidst bliver fadpræget og alkoholprocenterne lidt for dominerende, hvorved den fremtræder lidt ubalanceret.

Paulin Arnaud Chablis 1. Cru Beauroy 2007
Blank strågul farve. Ganske behagelig næse med gule pærer og ananas. En lidt vandet og sødmefyldt stil. I munden en god friskhed, men ikke helt så rank, som man kunne forvente af en 2007 Chablis. Dog meget behagelig, ligetil, saftig og nemt-drikkelig. Vel og mærke uden bemærkelsesværdig dybde!

Flok gættede løs. Nogle fik gættet sig til Bourgogne på Chablis'en og en enkelt fik faktisk gættet på Chablis. Gættene på den italienske var mere defuse. Jeg selv var - på grund af den relativt dominerende alkoholiske tone - i et oversøisk land.

Næste sæt var to forskellige røde.

Denis Bachelet Gevrey Chambertin Vielles Vignes 2007
Lys rød gennemsigtig farve. Diskret og yderst elegant næse med hindbær, jordbær, efterårsskovbund og champignon. I munden meget kølig i stilen - næsten en anelse for kølig. Den optræder nemlig noget benet med manglende frugt og dermed en anelse for grøn. Dog en fin mineralitet og en fløjlsblød viskositet.
Vinen blev smagt igen efter smagningen, hvor den opførte sig langt mere balanceret og rund, hvorfor den nok skulle have haft noget luft.

Black Rock 2006
Mørk rød farve. Ret koncentreret og behagelig næse med solbær, brombær, mynte, lakrids, mineralitet og en anelse fad. I munden en god koncentration, lakridset og maskulin. På trods af robustheden optræden vinen relativt afbalaceret og struktureret. Når jeg skriver "relativt", skyldes det et lille alkoholisk snert i den meget lange eftersmag. Dog ikke noget, der ødelægger en generelt god vinoplevelse. - Især til prisen!

Mange fik gættet, at Bachelet var fra Bourgogne. På grund af den benede og grønne stil, var jeg i Tyskland. Gættene på den Sydafrikanske var så pinlige, at jeg ikke engang vil berette om dem her på siden. ;)

Herefter fulgte en ekstra vin. - Et lille minde fra vores Piemonterejse tilbage i Maj 2009.

Brovia Roero Arneis 2008
Lys gul farve. Frisk mineralsk næse med æble og lime. I munden en middel koncentration og egentlig en overraskende tyk viskositet. Frisk, rank, afbalanceret og elegant. Lige til at slaske ned - og et fund til prisen. (Hvis den da vel og mærke var at finde i Danmark!)

Tilbage til aftenens egentlige program. - Endnu et sæt røde, et sæt til den noget voldsomme side.

Northstar Merlot Columbia Valley, Washington 2004
Mørk rød, uigennemsigtig farve. Kraftig sødmefyldt og blød næse med blåbær og brombær. I munden en voldsom koncentration og næsten helt vulgær i stilen (Arne-vin). Igen den søde stil. Dertil en lang, bamset og noget alkoholisk eftersmag. Ikke nogen helt elegant vin, men koncentreret - det er den!

Chateau Grange-Neuve Pomerol 2005
Ikke just en klassisk Pomerol. Eller også er der bare tale om en alt for ung årgang 2005. Den var i hvert fald helt umulig at gætte som en Pomerol.
Mørk rød farve. Koncentreret og ret rustik næse blåbær, stald og hø. Ret animalsk i stilen og helt "Rhone-agtig". I munden en god koncentration, robust syre og en lang finish, som desværre er lidt til den børstede side. En vin der kræver tid og som pt. ikke er helt i balance.
... en vin der delte vandene!

To vine som på hver deres måde var særdeles vanskelige at gætte. Det lykkedes da heller ikke, hvorefter vi hurtigt fløj videre til næste sæt.

Terrunyo Carmenere Block 27, Concha Y Thoro 2006
Mørk rød, nærmest sort farve med lilla kant. Kraftig næse med solbær, brombær, mørk chokolade og kærnemælk. Lidt kogt og sødmefyldt i stilen. Munden lever på sin hvis godt op til næsen. Ultrakoncentreret, sødmefyldt og en lang og noget dyster finish. Koncentreret og ubalanceret. Og en typisk vin til at dele vandene i vinklubben. :)

Anden vin i sættet var Rocca Alata Amarone 05, som desværre viste sig at være ramt af prop.

Inden aftenens sidste sæt lå vores gæst i top på pointtavlen, hvilket jo egentlig var noget pinligt. :) Vinklubbens ry havde derfor kniven for struben.

La Spinetta Barbaresco Bordini 2006
Lys rød farve. I starten en totalt udvandet og saftevandsagtig næse, som dog med tiden i glasset vokser... og vokser... og vokser. Folks første udbrud var "Hvad f..... er det" med en noget negativ ladning. Men med tiden blød stemningen mere og mere op. Og det endte vel egentlig med at blive aftenens bedste vin! Efter et stykke tid i glasset er næsen nemlig helt fantastisk med roser, jordbær, ribs, stål, skovbund og et diskret pebersnert. I munden en kølig og struktureret balance med et herligt tanningrip og en lang, rank og struktureret finish

Hartford Court Zinfandel, Highwire Wineyard 2006
Mørk rød farve. Heftig og tung næse med søde blåbær, lakrids og ymer. I munden igen en vild koncentration med sødme og en lang, tung og ikke mindst dyster finish. Ovenpå La Spinettas Barbaresco Bordini forekommer den bare for klodset, varm og ubalanceret. Igen, igen sådan en type vin, hvor man igen ikke kan tage fejl af uenigheden i vinklubben.

Nogle ramte her et par pletskud. Og heldigvis fik gæsten gummiben og ramte helt skævt, hvorfor det (kun) blev til en delt førsteplads.

Stillingen:

Rasmus Romm: 19 point
Henrik Ehlers: 19 point
Ole Dahl: 15 point
Niels Arne Madsen: 13 point
Rasmus Mathiesen: 12 point
Thomas Poulsen: 12 point
Claus Clausen: 7 point
Klaus Rasmussen: 6 point

Bem: - Hvad sker der for de to nederste sandalsælgere. :)

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk