Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Brewer Clifton winemakers dinner på Restaurant Paustian Kommenter denne vinsmagning/nyhed

22-01-2009
| More

Santa Rita Hills i Californiens vinregion "Central Coast" er pt. et særdeles spændende område at følge. Folk er de senest år begyndt at øjnene op for denne forholdsvis nye og meget alsidige vinregion. Brewer Clifton og Melville er et par af producenterne. I og med at Greg Brewer, som er winemaker på begge, var ankommet til København, havde den danske importør (KK Wine) valgt at afholde en winemakers dinner på den meget roste Restaurant Paustian.


Paustian er den seneste tid blevet rost til skyerne. Især efter at Michelin Guiden sidste år kom forbi og uddelte restauranten en stjerne.

Undertegnede havde dog paraderne lidt oppe og var en anelse spændt eftersom køkkenchefen på restauranten vel mest er kendt fra TV programmet "Med Kniven For Struben". Et program hvor Bo Bech i en noget hård stil prøver at hjælpe forskellige restauranter ud af et økonomisk stormvejr.

Paraderne kom dog hurtigt ned igen. Maden var alt i alt særdeles lækker og med mange positive og ikke mindst kreative indslag.

Inden aftenens egentlige program lagde vi ud med lækre snacks og en efterfølgende appetizer. Vinen dertil var:

Melville Chardonnay Inox 2004.
Lækker og elegant næse med citrus, nødder og massevis af hvide blomster. I munden starter den også elegant, men vokser herefter kraftigt og bliver særdeles maskulin. Eftersmagen er imponerende lang, men pga. den ret fremtrædende alkohol fremstår den noget uelegant. Lidt ærgeligt eftersom næsen virkelig lagde op til noget stort! (90)

Inox blev også serveret til næste ret, som var råstegt hummer med sursøde glaskål og grøn valnød. Den særdeles saftige hummer var dækket med skiver af glaskål. En lækker ret, hvor vinen fik lov at træde i bedre karakter.

Næste sæt i glasset var Melville Estate Chardonnay fra henholdsvis årgang 2002 og 2006.

Melville Estate Chardonnay 2006.
Uha for en næse. Særdeles kraftig og "knytnæveagtig". Nærmest så brutal, at man er bange for at smage den! Der er toner af citrus, smør og lidt brændende alcohol. I munden fremtræder den faktisk som ventet. Det er et monster af en vin. Imponerende i koncentration såvel som eftersmag, hvilket desværre får den til at fremstå ret uelegant. Jeg var noget skeptisk over denne vin. - Kunne den blive bedre med tiden? - Jeg tvivlede, men efterfølgende skulle årgang 2002 smages... (90)

Melville Estate Chardonnay 2002.
Ikke videre udvikling i farven. Næsen er særdeles lækker. Citrus, smør og nødder oser op af glasset på en blød og indbydende måde. En meget overraskende udvikling efter at blive ramt af en knytnæve i form af årgang 2006. - Vinene skal åbenbart have tid til at falde lidt til ro.
I munden en god koncentration, men igen en blød og tyktflydende facon. Super længde og alt i alt en flot og ret afbalanceret sag. (92)

Til disse vine blev der serveret "Knuste jordskokker med pocheret æg og kastanier". En enkel og meget smagsfuld ret. Eneste minus var, at den lige mættede en anelse for meget. Vi var jo trods alt kun lige begyndt.

Brewer Clifton Santa Rita Hills Chardonnay 2007.
Efter at have smagt 2006-versionen af Melvilles Chardonnay frygtede jeg denne en smule. Det var der dog ingen grund til. Set i bakspejlet var det vel en af aftenens bedste vine.
Lys gul farve. Ren næse med æbler, citrus og sekundære smørnuancer. Indbydende og elegant. I munden en god koncentration med en robust rygrad. Syren er i en meget fokuseret stil, som får vinen til at fremstå meget afbalanceret. (93)

Til denne ret blev der serveret rædspætte med grillede løg og krydderurter. Igen helt enkel og virkelig smagsfuld. (Retten ses på billedet til højre).

Nu skulle vi teste de røde vine. Først et par jokere i form af Brewer Clifton Mount Carmel og Santa Rita Hills fra samme producent.

Brewer Clifton Mount Carmel Pinot Noir 2007.
Lys rød og klassiske Pinot Noir kulør. Kraftig næse med rød frugt og en ret dominerende bolschetone. Dertil lidt sekundære alkoholiske toner. Super koncentration. Starter ret blødt med bliver lidt tung og brændende i den lange eftersmag. En vin der helt sikkert har godt af nogle år på langs. (91)

Brewer Clifton Santa Rita Hills Pinot Noir 2007.
Fremstår meget allá Mount Carmel. Igen udprægede bolschetoner (Kongen Af Danmark). Særdeles maskulin med en imponerende lang eftersmag. Generelt også lidt ubalanceret og kræver noget tid. (91)

Dernæst to vine fra Melville.

Melville Carries Pinot Noir 2003.
Lys rød farve. Kraftig næse med røde bær, jordbær og igen igen røde bolscher! I munden igen en maskulin stil. Dog kan man godt fornemme, at denne har et par år på bagen. Ikke helt så vildt og agressiv som de unge fra Brewer Clifton og årgang 2006 af samme vin. Men stadig ret massiv vin, som umidbart kunne have godt af yderligere lagring. (92)

Melville Carries Pinot Noir 2006.
Lys rød kulør. Kraftig næse med rød frugt og bolscher. Igen en ret tung vin med massiv frugt og en lidt for fremtrædende alcohol. (91)

Vi beholdte nu årgang 2006 i glasset. Den skulle nemlig smages op imod aftenens klart bedste røde vin. Vinen er produceret uafstilket på Brewer Clifton på druer fra Melville.

Brewer Clifton Melville Pinot Noir 2006.
Mere lys end Melville 2006 og fremtræder meget mere elegant. Næse med røde bær, stilke og lidt urter. Kølig i stilen. I munden en middel krop. Elegant og blød med en super syre. Særdeles spændende og meget mere Bourgundisk i stilen end de foregående. (93)

Til disse vine blev der serveret Saltbagte røgede kartofler med sorte trøfler og marv. En yderst speciel ret og vel egentlig også lidt for speciel til vinene...

Det var nu slut med Pinot Noir vine. Næste vin på programmet var en Syrah. Denne blev serveret til en fantastisk ret, som dog var meget mættende. Den bestod nemlig næsten udelukkende af kød. - Men hvilket stykke kød! Lammehals braiseret i mere end 30 timer. Helt fantastisk ret med en vin der passede som fod i hose.

Melville Syrah "Donnas" 2006.
Mørk og uigennemsigtig farve. Kraftig næse med mørk frugt, heraf brombær og blåbær. Fuld krop med en ret blød start som efterfølges at en lidt mere agressiv eftersmag. Ikke 100% i balance, men mere tilgængelig end de fleste andre røde denne aften. (92)

Aftenens sidste servering var Comte ost serveret med Chardonnay. Igen spillede de to ting flot sammen.

Brewer Clifton Mount Carmel Chardonnay 2007.
Lækker og kraftig næse med nødder, smør og pære. Munden lever flot op til næsen. Måske igen lige en anelse for maskulin, men syren er god og potentialet er sikkert rigtig godt. En vin der bliver spændende at følge... (92)

Alt i alt en rigtig spændende smagning fra en producent, som bliver særdeles spændende at følge. At smagningen så blev afholdt på en så god restaurant, gør jo bare oplevelsen endnu bedre. Mad og service var fantastisk og stemningen meget afslappet.

Vinene kan købes hos KK Wine - www.kkwine.dk

Restaurant Paustian - www.restaurantpaustian.dk

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk