Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Brunello 2006, kan årgangen leve op til 2004? Kommenter denne vinsmagning/nyhed

29-08-2011
| More

For et par år tilbage deltog jeg i en smagning af de dengang nyligt lancerede Brunello di Montalcino 2004. Det var på alle områder en stor smagning, hvor næsten samtlige vine viste en imponerende kvalitet. Bundniveauet var imponerende højt!

Nu er de fleste 2006'ere blevet lanceret, og denne årgang får næsten flere superlativer med på vejen, end det var tilfældet for årgang 2004. Kan de leve op til det? - Er Brunello 2006 virkelig så godt?


Undertegnede smagte for nyligt en lille række af de nyligt lancerede Brunello 2006'ere. Der blev kun lavet noter til to af vinene, resten er fra hukommelse.

Bedømmelserne er derfor ikke helt så pålidelige som dem fra den store Brunello di Montalcino 2004 smagning. Hvis de da er pålidelige overhovedet. :)

Ciacci Piccolomini Brunello di Montalcino Pianrosso 2006
Middelkraftig, elegant næse med rød frugt, tobak, medicinskab og lakrids. I munden igen en elegant stil med saftig rød frugt og en lang tanninrig finish. Flot, klassisk og afbalanceret Brunello, som dog ikke er helt på niveau med årgang 2004.

Stella di Campalto Brunello di Montalcino 2006
Mit første bekendtskab med denne vin, som i den seneste tid har fået flotte anmeldelser med på vejen. Stella di Campalto er etableret i 1992, hvorfor der er tale om en forholdsvis ny producent. Økologisk fra 1996 og 100 % biodynamisk siden 2002.
Mørk rød, men til trods gennemsigtig kulør. Virkelig koncentreret og samtidig elegant næse med røde kirsebær, tranebær, marcipan, mint og røde blomster. En fløjlsblød, Bourgogneagtig tekstur i munden og en imponerende lang eftersmag, hvori der fornemmes lidt pibetobak og saftig rød frugt. Elegant og særdeles afbalanceret.
Virkelig flot og speciel sag, som er svært sammenlignelig med andre Brunelloer. En éner.

Derudover smagte jeg Il Poggione, som forekom mig flot og koncentreret, men pga. en lidt alkoholisk finale, alligevel ikke helt i balance.

Fuligny var derimod langt flottere end årgang 2004. 2004'eren forekom mig dengang lidt fadpræget og voldsom, men denne årgang 2006 er mere rød og saftig i frugten.

Uccelliera har aldrig rigtigt ramt mig. Javel, det er flot -og vellavet vin, men ikke så charmerende og saftig, hvilket nok er grunden til, at den ikke siger mig så meget. 2006 var ingen undtagelse.

Cerbaiona 2006 var derimod i en liga for sig. Fantastisk elegant, blød og saftig i Diego Molinaris klassiske "tobakkede" stil. 2004'eren af samme vin blev også gensmagt. Jeg var helt solgt dengang - og det er jeg stadig, mums!

2006 er uden tvivl en kæmpe årgang i Montalcino, men - for mig - ikke helt på niveau med 2004. Vinene virker en anelse varmere, hvilket der gør, at Sangiovese druen ikke helt kommer til at udtrykke denne røde og saftige stil, som jeg holder så meget af.

Jeg ved, det er sagt på en meget billig baggrund. Og jeg glæder mig til at smage mange flere Brunello 2006!

// Henrik Ehlers

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:


vedr: Brunello 2006, kan årgangen leve op til 2004?

af: Steen P

Bonus info omkring Stella. Hendes store inspirationskilde er faktisk
Podere Sante Marie - Marino. Han har nøgle til hendes kælder og var med os derude da vi besøgte hende. Det var en kæmpe oplevelse som du må love dig selv næste gang du er derude. Det hele var sådan lidt vildt og uregerligt, biodynamisk som man forestiller sig det. Gå igennem Marino og det bør være muligt at arrangere et besøg.


vedr: Brunello 2006, kan årgangen leve op til 2004?

af: Henrik

Hej Steen, aka Cykelmyg. :)

Rart at høre fra dig og mange tak for info. Hvis Stella de Campalto er inspireret af Marino, så bliver de jo rigtigt spændende at følge.

PS. Er det dig der har tømt BB's lager for Sante Marie Brunello 06? :)


ehlers.dk