Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Chateau Poujeaux vertikal Kommenter denne vinsmagning/nyhed

21-02-2007
| More

Chateau Poujeax skulle efter sigende være et af de allerbedste Cru Bourgeois slotte. Efter sigende burde den høre til blandt de fornemme Cru Classes. Den er klassificeret som Cru Bourgeois Exceptionnel ligesom 8 andre: Potensac, Chasse-Spleen, Haut Marbuzet, Labegorce Zédé, Ormes-de-Pez, Pez, Phelan Segur og Siran. - Altså lige under 5. Cru Classe.

5 årgange skulle vurderes, heriblandt den varme årgang 2003 og den legendariske 1982.


Vi lagde ud med årgang 2003.

Chateau Poujeaux Cru Bourgeois 2003
Meget mørk - nærmest oversøisk kulør med lilla kant. God bouquet og ikke så varm og frugtig som andre BX 2003 (Andre til smagningen synes noget andet). Her er kaffe, peber og jern. Medium krop med god saftig tanin. Eftersmagen forsvinder et øjeblik, men kommer derefter saftigt igen og varer 30-40 sekunder. (88)

Vi begav os nu 20 år tilbage i tiden til årgang 1983. En årgang som man først vurdererede til at være meget bedre end 1982.

Chateau Poujeaux Cru Bourgeois 1983
Dyb rubin med begyndende teglstensrød kant. Fantastisk lækker og kraftig klassisk BX næse med tobak, læder, skovbund. Medium krop og stadig en anelse tanin. Saftig og charmerende konsistens, men ikke helt så meget krop, som næsen antyder. En middellang eftersmag med et lille hint af peber... (89)

Dernæst sprang vi et år tilbage, nemlig til den famøse årgang 1982. En speciel Bordeaux årgang, idet man i starten ikke regnede den for noget som helst, men senere måtte erkende at det blev ind af de største årgange i det tyvende århundrede!

Chateau Poujeaux Cru Bourgeois 1982
Dyb rubin med orange / brunlig kant. Mere frugtig bouquet end årgang 83. Mere jernagtig og mere struktur. Lidt sødme med mint og jord. Cremet smag og god rygrad. Den afsluttes med en superlang eftersmag på 40-50 sekunder. (91)

Så begav vi os 4 år tilbage, nemlig til årgang 1978. En årgang som jeg havde set meget frem til, idet jeg selv er født det år. Derfor måtte vinen da være perfekt! - Jeg blev meget klogere...

Chateau Poujeaux Cru Bourgeois 1978
Lys, ren, gennemsigtig kulør med lille brun kant. Lidt syrlig og mystisk duft. Lille krop - sur og halvdød. Vinen fejler som sådan ikke noget, - den skulle bare have været drukket for 10 år siden. (79)

Suk... - Hvilken skuffelse. Sidste vin var årgang 1976, hvilket på papiret burde være ringere end 1978, så optimismen, før aftenens sidste vin, var ikke stor.

Chateau Poujeaux Cru Bourgeois 1976
Igen gennemsigtig og renlig kulør med brunlig kant. Virkelig lækker og moden, klassisk Bordeaux næse med sød tobak, læder og selleri. Medium krop. Saftig, fløjlsblød og lækker cremethed. Afsluttes med en middellang saftig eftersmag.
En lækker vin som var meget bedre end årgang 1978, om end den har mistet lidt af pusten. (86)

Igen vidner det om, at der er noget rigtigt over udtrykket: "There are no great wines only great bottles".

Alt i alt var det en noget skuffende smagning. Personligt vurderer jeg ikke ,at vinen burde høre til i Cru Classe. Årgang 2003 havde slet ikke den krop, som andre Bordeaux 2003 jeg har smagt. 1982 var derimod rigtig god, men det var det meste vel det år?

Andre 2003 smagt for nyligt:
Monbousquet 2003 Grand Cru, Saint Emilion
Pavie Macquin 2003 Grand Cru Classe, Saint Emilion
Chateau Calon Segur 2003, 3 Cru Classe

// Henrik Ehlers

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk