Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Chateauneuf Du Pape 2001 Kommenter denne vinsmagning/nyhed

17-11-2006
| More

Der var i den grad lagt op til en smagning med en række af de største Chateauneuf Du Pape vine i den fremragende årgang 2001. Fem yderst kompetente vinsmagerer samt undertegnede var samlet rundt om bordet, så der var rigeligt med vin. - Især fordi 2. sæt udelukkende bestod af magnums!


1. sæt:

Janasse Chaupin 2001
Dyb rubinfarve. En lækker, charmerende næse med lakrids og peber, som med lidt tid i glasset udvikler sig til en mere rustik stil. En fuld krops vin med en stram struktur, som umidbart kræver noget tid. Eftersmagen er lang og taninerne river en del. (92)

Pierre Usseglio Mon Aieul 2001
Uren og lidt grumset kulør. En næse med tobak og røde bær. Meget elegant og feminin stil med en superlang, rustik og lækker eftersmag. Min favorit i dette sæt. (94)

Janasse Vieilles Vignes 2001
Dyb rubinrød kulør. En stor næse med røde bær, lakrids, chokolade og klassiske grenachetoner. Meget charmerende og efter min mening ret åben og mere sammenhængende ift. Chaupin. Fuld krop og en lang eftersmag med sunde taniner. (94)

Sabon Prestige 2001
Igen en dyb rubinrød farve. Sødlig og charmerende næse med mørk frugt og chokolade. En meget elegant og saftig struktur, middel krop og en middellang, saftig eftersmag. Med lidt tid i glasset dør vinen lidt ud og næsen bliver en anelse for sød og helt karamel-agtig. (92)

En herlig start på aftenen. Janasse VV og Mon Aieul var efter min mening (på hver sin måde) de bedste vine i sættet. De to Janasse vine med størst potentiale. Sabon Prestige haltede lidt efter de tre andre.

2. sæt: MAGNUM

Clos Des Papes 2001
Lys, teglstensrød farve. Sød, frugtig næse med abrikos, jordbær og hindbær. Yderst elegant smag - rund og saftig. Med lidt tid i glasset helt nødde-agtig. Virker allerede ret tilgængelig. En saftig struktur og en fin eftersmag som man længe kan "tygge" på. (94+)

Chateau Beaucastel 2001
Uha! - en nærmest sort kulør med popur kant bliver efterfulgt af en klassisk Beaucastel-næse med velhængt kød og lakrids. En meget maskulin vin med mange lag - og i den grad meget kompleks. Beaucastel er og bliver sin egen! En eftersmag med sunde taniner som bliver ved i langt over 1 minut. (96)

Domaine de Pegau Cuvee Laurence 2001
Dyb-rød farve. En superlækker, kraftig næse med rød frugt og vanilie. Elegant og feminin stil. i munden ruller den blidt over tungen, hvorimod eftersmagens noget kraftige tanin, vidner om en vin med et enormt potentiale. Der var delte meninger om denne vin. - Jeg var helt vild med den. (96+)

3. sæt:

Beaucastel Hommage a Jaques Perrin 2001
Mørk - nærmest oversøisk kulør. I starten en lukket næse, som med tiden udvikler sig godt i glasset. Toner af ribs, asfalt, lakrids og kinesiske krydderier. En vild og blodig vin med en kæmpe krop og en lang eftersmag med kraftig tanin. Efter min opfattelse, har denne vin smagningens største potentiale. Vent 20 år! (98)

Sabon Secret 2001
Med en årlig produktion på MAX 200 kasser er denne vin en hemmlighed i sig selv.
Mørk og lidt grumset farve. ååååååhhhhh en næse. Finpudset og elegant med mørk frugt, chokolade og vanilie. I munden en yderst elegant, sexet og ultra-cremet struktur med mange lag. En lang eftersmag med lækker, sund tanin. Dette er til dato den mest elegant vin jeg har smagt!!! Et pragteksemplar af en vin, hvor man bare må bukke sig for dens perfektionisme! (100)

Vieille Julienne Reserve 2001
Mørk kulør med lys kant. Elegant næse med salmiak, piratos og chokolade. En fuld krops vin med en yderst rang og elegant struktur og en kolosal eftersmag. Mere bid end Secret. PT virker Secret, efter min mening, lige en kende mere elegant, - om end denne vin virker til at have større potentiale. (99+)

Clos Du Caillou Reserve 2001
Meget mørk med lilla kant. I starten en voldsom frugtig næse, som efter lidt tid i glasset udvikler sig til noget mere animalsk. - Abebur eller noget....
Som en deltager sagde: "Den lugter af bonderøv, - nej - en bondes røv!!!". Det skal jeg ikke kunne sige, idet jeg aldrig har lugtet til en sådan... ;) Cremet og parfumeret stil, fedlig konsistens og en lang, lang eftersmag med gode taniner. Umibart synes jeg den mangler lidt ift. de andre. Efter et par sekunder i munden dør smagen lidt hen, for så at komme mægtigt tilbage.
(97+)

For mig var Secret og VJ, på hver sin måde, perfekte vine og jeg har til dato aldrig smagt noget lignende. Secret mest elegant og VJ med en fantastisk flot struktur.

Tak til værten for en fantastisk og uforglemmelig oplevelse!

// Henrik Ehlers

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk