Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Hyggelig vinsmagning som også blev til ølsmagning Kommenter denne vinsmagning/nyhed

08-05-2010
| More

Når to muntre øldrikkere afholder vinsmagning, er det med at holde sig til. For der er ikke bare specielle vine på programmet, men også Kylle Rylle, specielle øl, hygge og ikke mindst godt med ballade! Af vinmæssige oplevelse bød aftenen blandt andet på marokkansk vin (SUK), klassisk Amarone, Elio Altare Barolo 95, La Colombina Brunello 04, en speciel spanioler og en gammel kending i form af Don Melchior.


Vi mødtes på en flot forårsdag til kød på grillen og en påskebryg inden selve smagningen. Godt med sennep og rå løg, så smagsløgene lige kunne vækkes (spoleres) inden vinenes ankomst... :)

Alle vine blev serveret blindt, en efter en.

Vi startede på den vinmæssige front med en lidt hård start i form af en meget atypisk spanioler.

PQ Alvear Ribera del Guadiana Palacio Quemado 2007
Dyb, mørk og nærmest oversøisk farve. Relativt koncentreret næse som starter til den lidt søde side med (over)modne solbær, hvorfor den først forekommer lidt vammel. Med tiden træder de overmodne toner dog noget i baggrunden og duften ender egentlig OK med chokolade, lakrids og sekundær mineralitet. I munden en ret rank struktur og en lang eftersmag, hvor man fornemmer en fin syre. Fin vin, om end ikke den mest mindeværdige.

Næste vin var om end MEGET mere speciel.

Chateau Roslane - 1er Cru AOC Les Coteaux de l’Atlas 2007
En Marokkansk vin smagt blindt. Meget sjovt at der både indgår 1. Cru og AOC i navnet. Hvordan er Appelationerne mon inddelt i Marokko??? :)
Mørk rød farve efterfølges af en tung og uelegant næse med solbær, lakrids, peber og krudt.
Klart mere slank og elegant i munden, uden at det dog ligefrem skal lyde som en elegant vin. Bare mere elegant end næsens antydning, hvilket ikke siger så meget. I den middellange eftersmag fornemmes lidt træsplinter, hvilket er med til at understrege en lidt mystisk og uspændende oplevelse.

Engang imellem er det sjovt at eksperimentere, men nogle gange lider man altså også!

Næste vin var i en helt anden boldgade - for mig personligt føltes den som en helt befrielse.

Noceto Michelotti Barbera d'Asti 2005
Mørk rød farve med klar kant. Kølig og saftig næse med kirsebær og lakrids. Derudover en lille animalsk tone og faktisk også lidt underliggende mineralitet. Intensiteten er ok og næsen generelt ret speciel og samtidig spændende. I munden en ret syrerig og struktureret stil med en flot lang eftersmag. Spændende vin og et godt køb til prisen.

Bred enighed om, at der var tale om en lækker vin. Og til 125,- kr, må det siges, at det også er et godt køb.

Endnu en mørk vin med "her-kommer-jeg" duft blev hældt i glasset. UHA!

Chateau Dimacy Saint Emilion Grand Cru 2006
Mørk rød, nærmest sort farve. Kraftig og ret sødlig næse med brombær, solbær og ristet fad. Duften bliver noget vulgær og faktisk en anelse vammel. Det gør smagen derimod (overraskende) ikke. Robust krop med en rank struktur og en lang, lang eftersmag, som understreger en ung vin med nogle ret voldsomme tanniner. En spændende sag, som dog pt. forekommer noget ubalanceret. (Synes resten af flokken dog ikke). :)

Næste vin var en noget køligere en af slagsen.

La Colombina Brunello di Montalcino 2004
Rød gennemsigtig farve. Kølig og meget rank næse med kirsebær, jern og lys chokolade. Ikke helt så givende og intensiv som sidst den blev smagt. I munden går den ranke struktur igen. Robust skelet og ret ungdommelig med en lang tanninrig eftersmag. Flot og rank vin, som dog sagtens kunne have fået mere luft!

Næste vin var igen en italiener, men igen en af en HELT ANDEN SLAGS!

Roncolato Amarone 2006
Mørk rød farve. Imponerende intensitet i næsen, men dog også godt med sødme! Hovedsageligt rosiner og svesker, men også blomme og mint. I munden flot koncentreret og samtidig sødmefyldt. Glat viskositet og en imponerende lang eftersmag. Uden tvivl en Amarone, men faktisk en af de flotte af slagsen... Hvis man da er til den slags...

Næste vin havde undertegnede medbragt. For vinklubben er der tale om en nostalgivin, eftersom vinen "så vidt jeg husker" vandt vinklubbens første smagning. Dengang der ikke var børn, dengang der var byture otte gange om ugen, dengang der var bold tre gange om ugen, dengang... dengang... Kort sagt - rigtig mange år siden.

Don Melchior Concha Y Thoro 2006
Mørk rød, nærmest sort farve. Ekstremt koncentreret og sødmefyldt næse med udpræget solbær, men også brombær og lakrids. I munden går koncentrationen igen. Fuld knald på marmeladeskalaen og godt med alcoholfornemmelse. Det er godt nok lang tid siden, at jeg har smagt en så uelegant vin. Utroligt at denne vin faktisk var den mest populære vin til vinklubbens første smagning for snart 10 år siden... Der er heldigvis sket meget på vinfronten siden.

Vi var nu nået til aftenens sidste vin. Det relativt lave antalt af vine skyldtes, at vi efterfølgende skulle igennem en ølsmagning også.

Elio Altare Barolo 1995
Så kom der endelig noget NebbiOle på bordet. Hvilken befrielse og ærgeligt at vores egen NebbiOleDahl ikke er tilstede.
Rød gennemsigtig kulør med begyndende alderstegn i form af en orange kant. Næsen starter lidt makabert med voldsom hø og medicinskab, hvilket dog hurtigt blæser af. Tilbage sidder man så i en elegant rus med lækre røde bær, hø og skovbund. Smagen lever flot og til næsen. Elegant, saftig og faktisk stadig ret ungdommelig. Flot og afbalanceret vin fra en af Piemonte - modernisternes forgangsmænd. Vinen forekommer dog faktisk ikke moderne, men saftig, kølig og ja... bare lækker... Utrolig flot performance af Altares almindelige Barolo!

Tak til de to rødder for den fine smagning.

// Henrik Ehlers

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk