Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Saint Emilion smagning Kommenter denne vinsmagning/nyhed

05-02-2007
| More

Saint Emilions klassifikation bliver i modsætning til Medocs 1855 klassifikation revideret hvert tiende år. Seneste revidering har netop fundet sted, hvorfor det skulle være spændende at smage et par af de opgraderede vine. Klassifikationen består af 15 slotte i 1. Grand Cru Classe, hvoraf Cheval Blanc og Ausone ligger i 1. Cru Classe (A) og resten i 1. Cru Classe (B). Derudover eksisterer der 46 Grand Cru Classe slotte.


1. vin var La Fleur Cardinale 2003, som netop er blevet oprykket fra alm. Grand Cru til Grand Cru Classe.

La Fleur Cardinale 2003 havde en rubinrød kulør. En ristet bouquet med kraftig frugt. søde solbær og fad - Ikke typisk Bordeaux næse. Efter lidt tid i glasset lukker næsen en anelse. Middel krop med god tanin. Smagen indeholder slet ikke den mængde frugt, som duften ellers antyder. Vinen mangler lidt krop i midten. Den afsluttes med en middellang crispy eftersmag med ristet kaffe.

En udemærket vin, men ikke videre stort.

2. vin var derimod i en helt anden boldgade - og også en oprykker fra almindelige Grand Cru til Grand Cru Classe:

Chateau Monbousquet 2003 Grand Cru
Meget mørk, - næsten oversøisk kulør. Fantastisk lækker og kraftig essensagtig bouquet med mørk frugt, chokolade, marcipan. Cremet og meget elegant. Saftig smag med tilpas sødme og velintegreret tanin. En god og harmonisk sag, som selvfølgelig bliver bedre efter et par år på langs.

En stor vin, som i den grad fortjener dens opgradering!

3. vin var netop blevet opgraderet fra Grand Cru Classe til 1. Grand Cru Classe. - Og hvilken vin!

Chateau Pavie Macquin Grand Cru Classe 2003
Flot, mørk uigennemsigtig farve. En helt fantastisk og kraftig duft. Utrolig cremet med rød og mørk frugt, kaffe, lakrids og snert af mint. En robust krop med kraftig tanin og en meget lang eftersmag, som dog er en anelse grøn. I øjeblikket mangler vinen lige den sidste harmoni. Om 10-15 år bliver dette en kæmpe vin!

En fuld fortjent opgradering!!!

Næste vin i rækken var fra den gode årgang 2000. Dog var der kun tale om en almindelig Grand Cru.

Chateau Quinault l' Enclos Grand Cru 2000
Rubinrød kulør. En lækker og traditionel Bordeaux næse med røde bær, jord og kaffe. Smagen er totalt lukket, men taninen vidner om en vin med et godt potentiale. Middel krop med en lang taninsk eftersmag. Den er dog mere kølig og mineralsk end de andre fra 2003.

En udemærket vin som sikkert bliver et rigtig godt glas om 10-15 år. Lige nu er den meget vanskelig at vurdere.

Sidste vin var en moden Saint Emilon. 2. vinen til kultslottet Chateau Valandraud. Valandraud er en af de små garageproducenter, hvis vin efterhånden har fået kultstatus. Dette har nu bevirket at vinen næsten er uopdrivelig for under 2.000,- kr.
2. vinen Virginie de Valandraud er netop blevet opgraderet fra Grand Cru til Grand Cru Classe.

Chateau Virginie de Valandraud Grand Cru 1994
Dyb og klar farve med begyndelse til en orange kant. Lækker moden næse med røde bær, tobak, læder og skoskab. Medium krop. Lækker og charmerende konsistens. Middellang eftersmag. Alt i alt en god hamonisk vin, som efter min smag mangler lidt krop.

// Henrik Ehlers

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk