Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Smagning af vine fra FineWine Kommenter denne vinsmagning/nyhed

20-06-2008
| More

I anledning af et firmaarrangement skulle der smages et lille udsnit af vine fra FineWine. - www.finewine.dk.


Der blev serveret et bredt spektrum af vine i prisklassen 35 - 220,- kr.

Herunder følger notater omkring de enkelte vine. Detaljer kan ses ved at klikke på vinens navn.

Stella Blanco Castelao, dry muscat 2007
Næsen starter friskt med citrus, hyldeblomst og æblecider. En ret charmerende og positiv start, men med tiden i glasset dør den lidt hen. I munden startes vinen blidt, men vokser stille og roligt. Eftersmagen er middellang og har i slutningen lidt krydderier kombineret med alkoholiske, brændende toner, som desværre gør den lidt ubalanceret. Stadig fin til prisen.

Aresti Gewurtztraminer, Rio Claro 2007
Middelkraftig næse med citrus, svovl og en anelse petroleum. Dertil klassiske krydrede Gewurtztraminer-toner. Høj koncentration i munden og lang, lang eftersmag. Den er brændende, alkoholisk og slet ikke elegant, men et fantastisk køb for dem, som sætter pris på muskuløs powervin.

Domaine Millias Rosé 2006
En let og saftevandsagtig næse med hindbær og jordbær. Ikke særlig kraftig, men fin elegance og faktisk ret indbydende. I munden er den meget let, men elegancen bevares fint. Kort i eftersmagen og mangler helt sikkert dybde, men en lækker afbalanceret terassebasker.

Balance, Western Cape 2005
Mørk rød, uigennemsigtig farve. Marmeladenæse af værste skuffe. Kogte brombær, lakrids og sødme. I munden igen denne intetsigende og uelegante stil. - Vinen bliver nærmest vammel og har absolut ingen rygrad i form af syre. Middellang eftersmag som igen.... ja. Aftenens ringeste vin.

Chateau Moulin de Bernat, Bordeaux AOC 2006
Vinen er ikke en officiel Saint Emilion, men blot en AOC Bordeaux, som ligger tæt på selve Saint Emilion.
Dyb og flot mørkrød kulør. Fin næse med solbær, chokolade og vanilietoner. Middel krop og en fin syre, som gør den ret elegant og afbalanceret. Balancen bevares hele vejen igennem i den middellange eftersmag. Det er langt fra stor vin, men rigtig flot vin til prisen!

Las Colinas, Terra Alta 2005
Terra Alta er tæt beliggende på Priorat, hvilket også ses i glasset.
Meget mørk, næsten sort farve. Voldsom næse med mørk såvel som rød frugt. Solbær, kirsebær og hindbær. Dertil slagterbutik og bacon. Meget varm i stilen. I munden starter den ganske blidt, men vokser kraftigt og runder af med en middellang eftersmag med lakridstoner. Den mangler helt sikkert elegance og balance, hvilket de fleste vine fra dette område gør.

Aresti Reserva Cabernet Sauvignon 2006
Kraftig parfumeret næse med solbær og vanilie. Fadtonerne skinner tydeligt igennem. (Har lagt et år på franske fade). Det er ren pornonæse.
Elegant i munden, middel krop og flot afbalanceret. Lækker vin, som helt sikkert bliver for meget i længden. Men et glas eller to, så smager det ski godt!

Palandri Estate Shiraz, Western Australia 2002
Mørk farve med popur kant. Kraftig næse i en klassisk oversøisk og varm shiraz-stil. Solbær og brombær skinner igennem, - dertil indkogt fond og peber. I munden er vinen meget mere elegant end næsen antyder. Man havde forventet en voldsom varm Shirazbamse, men smagen viser sig fra sin mere blide side. En middel krop og en middellang saftig eftersmag. Ikke balance mellem duft og smag, men smagen er faktisk meget behagelig og indbydende.

Ca Masetti Ripasso Superiore 2003
Først og fremmest... - Jeg har endnu ikke smagt en vin fra Veneto i årgang 2003, som har været elegant. Dette er den første!
Dyb og næsten rubinrød farve. Lækker næse i en kølig stil med rød frugt og et lidt landligt præg, som er vanskeligt at definere. - Sur sok eller noget (på den positive måde). Blød og rund i munden, saftig og elegant. Man savner måske lidt mere dybde (som der måske er i årgang 2004?), men det er rigtig fin vin hele vejen igennem.

Mate Brunello di Montalcino 2003
2003 var et ret vanskeligt år i Toscana. Varmen har stresset mange druer, hvorfor balancen i vinene generelt er savnet. Det er slet ikke tilfældet her. Aftenens suverænt bedste vin (og dyreste). Klasser over alle andre.
Klassisk og særdeles indbydende sangiovesenæse, i den kølige stil, med kirsebærsten, rød frugt, lidt krudt og chokolade. I munden en middel krop med en lækker kombination mellem den røde frugt og syre. Rygraden i vinen er fabelagtig, og den har helt sikkert potentiale til et langt liv.

En herlig aften blev afsluttet med kød fra grillen. Hvilket dyr (eller monster) det var fra, vides ikke helt. Men ses der udelukkende på størrelsen, skulle man tro, at kødet kom fra "Hulk". :)

Tak til arrangøren og FineWine for et hyggeligt arrangement.

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk