Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Vinrejse Piemonte del 1. - Sottimano, Bruno Rocca og Brovia Kommenter denne vinsmagning/nyhed

14-05-2009
| More

Den 11. maj 2009 drog 6 forventningsfulde vinfjolser til Barolo - og Babaresco vinens hjemland, Piemonte i Italien. Her kommer en beskrivelse af de første par dage, hvor vi besøgte Sottimano og Bruno Rocca i Barbaresco samt Brovia nær Castiglione Falletto i Baroloregionen.


Vi ankom tidligt tirsdag morgen efter godt 14 timers kørsel. Dagen gik derfor med ren afslapning. Et par øl på terassen i løbet af dagen samt en rundtur i byen Monesiglio. Om aftenen middag på den lokale Restaurant Drago, som ikke var det mest mindeværdige restaurantbesøg. I hvert fald ikke hvad angår vin og mad. Aftenen blev afsluttet med en flaske Pio Cesare Langhe Nebbiolo 07, som var en lækker vin om end meget ung.

Onsdag, forholdsvis tidligt op for at besøge en rigtig god Barbareco producent, nemlig Andrea Sottimano. Vi ringede på døren kl. 11.00 og blev
5 min efter præsenteret for en meget imødekommende Andrea. Først en rundvisning i kælderen, som ligger i Neive kommunen. Sottimano har hans inspiration fra Bourgogne og benytter fade fra samme fadproducent som eks.
DRC. Der benyttes delvist barriques til hans Barebaresco, men kun i starten af lagringen og heraf er kun 20% af dem er nye, hvorfor at fadpræget aldrig bliver et issue. Tværtimod er stilen meget ren, præcis og elegant.

Efter en interessant rundvisning var det tid til at smage Andreas perler. Først Dolchetto 08 og Barbera 07 som begge var interessante vine, uden at vække den største opsigt. Herefter til Langhe Nebbiolo 07 som virkelig var en elegant og struktureret sag. Til sidst en række af Barbaresco portefølgen, som virkelig formåede at åbne vores øjne! Der har gået nogle rygter om, at hagl i visse egne af Barbaresco i 2006 har ødelagt dele af høsten. Andrea trak noget uforstående på skuldrene over dette. Han havde ikke oplevet hagl, hvilket hans vine absolut heller ikke virkede til! De 2006'ere vi smagte hos ham var alle i fantastisk form.

Fausoni 06 og Curra 06 var begge lækre præcise vine, mens Cotta 06 havde en imponerende dybde og en rigtig velafstemt syre. Til sidst smagte vi Andreas nye påfund, første årgang af Cotta 2004 Riserva. En meget robust og spændende vin som helt sikkert kræver sin tid!

Et helt fantastisk besøg var overstået. Andreas lune væsen passede perfekt til os. Samtidig fornemmer man en energisk og kompromiløs vinmager.

Frokosten var nu tiltrængt. Vi kørte derfor ca. 1 km til Barbaresco by og valgte det nærmeste Trattoria. Her fik vi en lækker Ravioli med VAND.
Nogle skulle jo køre og to besøg var stadig i vente.

Efter den lækre frokost dasede vi rundt i Barbaresco by, hvor vi blandt andet så Angelo Gajas ejendom og besøgte Enoteca de Barbaresco.
Sidstnævnte er mærkværdigt nok indkvarteret i en kirke! Det blev også til en række fotografier lidt øst for selve byen, hvor udsigten var helt fantastisk.

Barbaresco by er en flot og hyggelig by og et must at besøge, når man er på de kanter.

Efter besøget i Barbaresco gik turen til den østlige del af selve Barbaresco kommunen, hvor vi havde en aftale med Bruno Rocca kl. 14:30. Louisa Rocca skulle vise os rundt.

Først en tur forbi det nye og næsten færdiggjorte vineri, som ligger lige over den meget kendte Rabaja mark. - Hvilken udsigt!

Bruno Rocca er en forholdsvis moderne producent og benytter 50% nye barriques til lagringen af deres Barbaresco’er, hvor den mest kendte er den fra Rabaja marken.

Efter en god rundvisning endte vi i smagerummet med tre flasker vin. Først en lækker Chardonnay og herefter en ret elegant Langhe Nebbiolo 07, som måske lige mangler det sidste for at blive en mindeværdig vin. Til sidst Roccas flagskib Barbaresco Rabaja 06. En ret syrerig og ung vin, som helt sikkert vil udvikle sig flot i mange år.

Køb Barolo og Barbaresco hos Jysk Vin

Så var der stiftet bekendtskab med Baroloens lidt “glemte” lillebroder, Barbaresco. En lidt ufortjent status, da man nemt kan finde bedre vine i Barbaresco end i Barolo.

Kl. 16:30 havde vi en aftale hos en af de ærketraditionelle Baroloproducenter, nemlig Brovia. Alex Sanchez som er familiens spanske svigersøn, skulle vise os rundt. Det blev til et meget hyggeligt og familiært besøg, hvor man virkelig fik forståelsen af, hvor meget familien og “gæsten” betyder for italienerne.

Brovia ligger i Castiglione Falletto kommunen og producerer i dag fire forskellige Baroloer. To fra Castiglione Falletto, - Rocche og Villero, en fra Serralunga, - Ca’Mia fra Brea marken og en blandingsbarolo.

Efter en meget afslappende snak ved bordet i smagelokalet, blev vi vist rundt i vineriet. En rundvisning hvor man virkelig fornemmede Alexs' entusiasme.

Herefter drog vi tilbage til smagelokalet for at stifte bekendtskab med vinene. Først Brovias Barbera Sori del Drago 07 og herefter artilleriet i form af Barolo Rocche og Ca’Mia, begge i årgang 2005. Alle fantastiske vine. Sori Del Drago 07 er et perfekt eksempel på, hvordan en frisk Barbera skal smage. Vi har flere gange drukket årgang 2006 med stor velbehag. Barolo Rocche en særdeles elegant og ren vin, mens Ca’Mia var mere muskuløs i stilen.

Aftenen stod på store, gode og ikke mindst møre bøffer. Dertil Alvizio Barbaresco Riserva 01 og Aldo Conterno Barolo 1997.

Læs evt. om Piemonte del 2 med besøg hos Aldo Conterno og Revello her.

Læs evt. om Piemonte del 3 med besøg hos Vietti og G. Mascarello her.

Sottimanos vine importeres af AtomWine.
www.atomwine.dk

Bruno Roccas vine importeres af Jysk Vin.
www.jyskvin.dk

Brovias vine importeres af Domaine Brandis.
www.domainebrandis.dk

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk