Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Vinrejse Piemonte del 2. - Aldo Conterno og Fratelli Revello Kommenter denne vinsmagning/nyhed

15-05-2009
| More

Med besøg hos to kendte producenter som Aldo Conterno og Fratelli Revello var forventningerne til dagen tårnhøje. Vi startede dagen kl. 10:00 i Monforte hos Aldo Conterno. Faktisk ankom vi allerede kl. 9:40, eftersom vi absolut ikke ville risikere at komme for sent.


Aldo Conterno er bror til Giovanni Conterno og søn af den meget berømte Giacomo Conterno. I 1969 skiltes de to brødre og det var her at Aldo rundlagde Podere Aldo Conterno. I dag står hans tre sønner for driften. - Giacomo, Franco og Stefano.

Ventetiden inden besøget blev brugt på at skyde lidt fotos af den imponerende gård og den kendte mark Bussia Soprana, hvorfra Conterno laver hans tre enkeltmarksvine Colonello, Cicala og Romirasco. Tre vine som Giacomo Conterno i ægte mafiastil omtaler som “The Crew”.

Giacomo tog venligt imod os og førte os direkte ind i smagelokalet. Her fortalte han om Monfortes historie og familiens filosofi med vinproduktionen. Med hans lidenskab og faste holdning, kan man godt forstå, at vinene smager som de gør. Kvalitetsniveauet er generelt tårnhøjt. Dette eksempelvis illustreret ved, at Conterno familien valgte at sælge 2002 og 2003 høsten som bulk, fordi man ikke mente kvaliteten var i orden!

Vi startede med domænets Chardonnay 2006. En vin, der laves et minimalt antal af. Vi må også erkende, at det er noget af det bedste Chardonnay, vi har smagt fra Piemonte. Uhyre mineralsk med en ret skarp syre. Virkelig interessant.

Herefter kom Barbera Contra tre Pile 06 på bordet. En meget robust og stringent Barbera, som sagtens kan ligge nogle år på langs.

Inden Baroloerne kom på bordet, fik vi også en smagsprøve af Bussia
Langhe Nebbiolo 06. Også en lækker og ret stringent vin, uden dog at det dog var den, der vækkede de største minder.

Dernæst til den normale Barolo i årgang 2005, som er en blanding af de forskellige marker. Fin og klassisk i stilen. Til sidst kom “The Crew” på bordet. Det virkede faktisk ikke først som om, at Giacomo havde tænkt sig at servere hele portefølgen, men som hyggen og stemningen med tiden steg, blev det tunge skyts en efter en bragt i stilling. - Det virkede til, at han også nød den afslappende stemning. Det gjorde vi i hvert fald.

Først Barolo Colonello 05 som var ret ungdommelig, men fantastisk ren og klassisk i udtrykket, dernæst til Barolo Cicala, som var koncentreret og knivskarp med en imponerende rygrad (dog ALT for ung) og til slut Romirasco, som viste sig fra en mere tilnærmelig side med en fløjslsblød tekstur og nogle lækre krydrede elementer. Cicala og Romirasco ligger MAX 50 meter fra hinanden. Utroligt at de kan smage så forskelligt.

Herefter en rundvisning i de imponerende kældre, som er en kombination af stilren arkitektur krydret med Monfortes imponerende historie.

Alt i alt et imponerende 2 timers besøg som ingen af os glemmer!

Efter det fantastiske besøg hos Aldo Conterno, drog vi nu til La Morra kommunen, som ligger i den nordvestlige del af Barolozonen. Det er her at velrenommerede producenter som eks. Altare og Revello producerer Baroloer i en (mildt sagt)ret modernistisk stil. Barrique og korte macerationstider er mere udbredt her end i alle andre Barolozoner.

Vi havde en aftale hos Revello kl. 15:00, hvorfor der var god tid til frokost på Osteria Veglio og en spadsetur i La Morra by. Selve maden på Veglio var fantastisk, servicen var derimod mildest talt elendig. En sur tjener gjorde, at man ikke følte sig specielt velkommen. Derfor blev frokosten hurtigt overstået, hvorefter køreturen gik til La Morra.

En hyggelig by hævet højt over Baroloområdet, hvorfra der er en helt fantastisk udsigt til Barolo, Castiglione Falletto og Serralunga. I centrum nød vi en god kop kaffe inden turen gik ned til Revello. Et besøg som nærmest umuligt kunne leve op til det foregående hos Aldo Conterno.

Revello brødrene har til huse i den sydlige del af La Morra, ikke så langt fra Castiglione Falletto kommunen. Med inspiration fra den moderne Barolos gud “Elio Altare” producerer brødrene Revello ret moderne Baroloer.

Vi ankom kl. 15 skarp og blev venligt taget imod af den ene halvdels svenske kone. Efter det imponerende besøg hos Conterno, må vi ærligt erkende, at dette besøg faldt lidt til jorden. Det siger nok egentlig mere om besøget hos Conterno end besøget hos Revello.

Vi blev ret hurtigt præsenteret for en række vine. Først en saftig Barbera 07 og derefter en ret elegant Langhe Nebbiolo 07. Herefter blev der kørt et par Baroloer i stilling. Først Cotta 05, som produceres i en meget moderne stil med turbogærring og barriquelagring. Dernæst Gattera 05 som også gærrer hurtigt, men lagrer på store fade. Cotta var mørk, koncentreret og noget fadpræget, mens Gattera faktisk var elegant, ren og frisk.

Afslutningsvis fik vi også serveret Revellos Grappa. En Grappa som nærmest krøllede tagskægget på de fleste UHA!!!

Vine blev der smagt, men rundvisning blev det ikke til. Faktisk havde vores svenske veninde også lidt travlt med en flok østrigere, som gæstede dem samtidig. Måske var det derfor, at det måske virkede en anelse upersonligt.

Men igen, forventningerne var nok for høje efter formiddagsbesøget.

Aftenen blev tilbragt hjemme i huset, hvor Team2 skulle stå for maden. Inden da skulle de da lige ud på endnu en gang bjergkørsel, hvorfor at det faktisk endte med at Team1 købte ind for dem! - Puha...

De fik dog på trods at dette disket om med en gang særdeles velsmagende omgang tomat/mozarella/basilikumsret og en klassisk gang Bolognese. Mums. (Hvor blev chefkokken Arne af?)

Vinene dertil blev en række af dem, som vi havde købt de foregående dage. Brovias Roero Arneis 07, Revellos Barbera 07, Brovia Brea 06, Revello Langhe Nebbiolo 07 og til slut en Barolo i form af Mascarello Monprivato 2000. Derefter en omgang kortspil, hvor der foruden en række øl, også var deltagelse af en sur skorpion!

Læs om Piemonte del 1 med besøg hos Sottimano, Bruno Rocca og Brovia her.

Læs om Piemonte del 3 med besøg hos Vietti og G. Mascarello her.

Aldo Conternos vine importeres af Domaine Brandis.
www.domainebrandis.dk

Revellos vine importeres af Adriat.
www.adriatvinimport.dk

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk