Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Vinrejse Piemonte del 3. - Vietti og G. Mascarello Kommenter denne vinsmagning/nyhed

16-05-2009
| More

Tidligt op til en særdeles regnfuld morgen. Vi skulle besøge Vietti i Castiglione Falletto kl. 10.00. Og regnvejret lagde en lille dæmper på humøret. Heldigvis startede dagens besøg så hos Vietti. Og sammen med besøget hos Aldo Conterno blev Vietti-besøget det, som vil blive husket bedst.


Da Luciana Vietti fornemmede vores humoristiske sans, blødte hun meget op, hvorfor det blev til et 2½ times virkelig interessant besøg!

Vi startede med familien Viettis historie i smagelokalet, hvorefter vi fik en rundvisning i produktionen og kældrene. For Viettis vedkommende kan man virkelig tale om kældre! Enorme og tudsegamle. Man fornemmer nærmest, at man går tilbage i tiden.

Undervejs fik vi lige smagt Barolo Rocche 06 fra fad. - Vanskelig at smage nu, men den skal nok blive interessant.

Efter den fantastiske rundvisning kom vi tilbage til smagelokalet, hvor Luciana selv syntes, at vi skulle bestemme vinene. I sådan en situation er man jo altid lidt tilbageholden, så vi startede med deres Roero Arneis 06, som virkelig var en positiv overraskelse.

Herefter stod den på to Barbera vine. Først Tre Vigne 06 som var frisk og drikkevenlig i stilen og derefter Scarrone Vigna Vecchia 06, som virkelig var en Barbera af dimensioner. Imponerende koncentration og dybde af en Barbera at være!

Efter Scarrone kom Langhe Nebbiolo på bordet. En vin som var ret imponerende, når man tænker på, at der her er tale om Viettis “mindste” nebbiolovin.

Til slut kom Barolo Rocche 05 på bordet. Mens Luciana fortalte tilsluttede en desværre sygdomsramt, men meget hyggelig Alfredo (Lucianas mand) os. Selvom sygdom næsten har ødelagt hans stemme, formåede han alligevel med kropsprog, humoristiske blik og smil, at tilføre besøget et ekstra krydderi.

Vi smagte som sagt Rocche 05. Helt fantastisk ren og elegant vin med en rygrad af format. Uha den kan gemmes længe.

Inden afslutningen fik vi en gave med. Et stort billede med de kunstneriske etiketter, som Vietti bruger på deres Barolo Riserva. - Vietti laver deres Riserva fra den maskuline Villero mark i Castiglione Falletto.

Et uforglemmeligt besøg var nu sluttet, og det triste vejr var glemt.

Vi nød en lang og fantastisk frokost i Castiglione Falletto, hvorefter turen gik til Monchiero og et besøg hos G. Mascarello.

Besøget hos Mascarello kan beskrives med ordet “Turbo”. Aldrig nogensinde før, har nogle af os præsteret at smage så mange vine på så kort tid! 13-14 stykker blev det til. Og de blev hældt i glasset hurtigere, end man kunne drikke den.

Derfor vækker de mange vine ikke de store minder. Man kan simpelthen ikke nå at danne sig et indtryk af så mange vine på så kort tid. Den sidste vin fik vi dog lidt længere tid til. Vi sad og talte lidt inden rundvisningen, hvorfor der blev lidt mere tid til at nyde den sidste. Det var også en helt fantastisk en af slagsen. - Barolo Monprivato Ca’De Morisso Riserva 2001. Silkeblød i teksturen med en rygrad og længde som man sjældent ser.

Inden da havde vi smagt 2 x Dolchetto, 2 x Barbera, Freisa, almindelig Barolo og 3 forskellige årgange af Barolo Monprivato. - 2003, 2004 og 2001. Det var vist ikke engang det hele, men resten kan vi ikke huske. - Lidt ærgeligt.

Efter turbosmagningen fik vi en hurtig rundvisning rundvisning i kælderen. (Kælder er det vel egentlig ikke), hvorefter Giuseppe var så venlig at give os en flaske Dolchetto med hjem.

Også var vores hidtil hurtigste besøg slut. Nogle af os (især forsikringshajen) havde sidestik, da vi gik derfra. :)

Vores sidste aften gik med pizzaer i huset samt hygge og kortspil, inden turen gik hjem lørdag morgen kl. 7:00.

Der skal lyde et stor tak til de importører, som har hjulpet til med planlægningen. Uden jeres hjælp var denne tur ikke blevet det samme.

Læs om Piemonte del 1 med besøg hos Sottimano, Bruno Rocca og Brovia her.

Læs om Piemonte del 2 med besøg hos Aldo Conterno og Revello her.

Viettis vine importeres af Nichevin.
www.nichevin.dk

Mascarellos vine importeres af Gobivin.
www.gobivin.dkKommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk