Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Vinsmagning - winebattle nr. 4 hos Poulsen Kommenter denne vinsmagning/nyhed

23-04-2007
| More

9 mand, - heriblandt 2 gæster var mødt op for at dyste i en gang individuel vinkamp. Det skulle vise sig at blive en besværlig disciplin. Ikke så meget mht. de forskellige gæt, men mere at finde den optimale rækkefølge.


Især hvis man ikke selv er helt klar over, hvilken type vin man selv har medbragt.

Klaus Rasmussen stod for aftenens første servering:

Chateau Cos Labory 5. Cru Classe 2000
Lys, rubinrød farve. Middelkraftig næse - klassiske Bordeaux-toner med tobak, rosin og røde bær. Elegant og rustik stil. Medium krop og en lang eftersmag, hvor taninen stadig mærkes. En elegant vin, som begynder at kunne drikkes nu, men sagtens kan gemmes + 5 år.

En god vin at starte ud med - også var det Arnes tur. Mr. frugtbombe overraskede alt og alle ved IKKE at medbringe en oversøisk vin.

Carpineto Brunello Di Montalcino 2001
Lys rubinrød farve. Elegant duft med blomster og røde bær. Hurtigt lukker vinen dog noget ned og herefter giver næsen ikke meget fra sig. Smagen har lidt forskellige faser. Først er vinen yderst elegant, blød og delikat i munden, men herefter går den over i en noget agressiv stil med lidt agressiv tanin og ekstrem tørhed. Det er en vin som helt sikkert kræver tid.

Claus Clausen bevægede sig nu ud og gjorde klar til servering:

Falesco Marciliano Rosso 2003
Mørk blomme farve. Sødlig næse med varm frugt, blommer og alcohol. Voldsom krop og kraftig tanin. Brændt stil med meget alcohol og for meget varme. Virker noget uelegant.
En vin der var meget delte meninger om.

En af de vine som vi måske skulle have haft lidt senere på programmet.

Så blev det Per Thomsens tur. Manden må have spist svampe. Huskeren er i hvert fald ikke for god, idet han havde en vin med, som vi har smagt 3 gange før og sidst i efteråret 2006. Men derfor var den nu god alligevel. :)

Collosorbo Brunello Di Montalcino 2000
Rubinrød farve. Kraftig og elegant duft. Bordeauxagtige toner med tobak, røde bær, stald og lidt vanilie. Fuld krop, elegant og blød i munden og en lang eftersmag på over 40 sekunder, hvor taninen træder lidt i karakter. En herligt glas vin, som stadig har mange år i sig.

Så blev det Toppers tur. Topper var med for første gang, hvorfor vinen (som vi fik til sidste winebattle) var undskyldt. Faktisk lykkedes det kun 2 personer rundt om bordet at gætte den. Klaus, Claus, Per, Thomas - SUK! :)

Mora Negra 2002
Mørk oversøisk farve. Ultra sød næse med varm frugt, solbær chokolade og marcipan. En blød og moderne vin. Fuld krop og en lang blød eftersmag. En vin der deler vandene.

Så blev det undertegnedes tur. Manden som er så glad for Bordeaux, havde medbragt en vin i den moderne stil, således at det ikke skulle være helt let. Alligevel formåede nogle stykker at gætte drue og område.

Chateau Monbousquet 1998
Mørk farve med lilla kant. Blød næse med chokolade, toast, fad, tobak, blyant og læder. Afbalanceret og ligger overalt i munden og afsluttes med en superlang eftersmag på over 50 sekunder. Moderne stil, - dog ikke så moderne som årgang 2003 (smagt for nyligt).

Thomas Poulsen begav sig nu i køkkenet og kom ind med en spændende vin:

Chakana Estate Selection 2004
Mørk blomme farve. Kraftig næse med kød, slagterbutik og lidt metalliske toner. Næsen minder lidt om noget Neuf 2003. I starten en meget kraftig krop som - efter et par sekunder i munden - drosler hurtigt ned. Herefter er eftersmagen blid og lang.

En vin som Banks og Topper gættede!!! - FLOT!

Nu begik vi en stor fejl. Aftenens suverænt mest kraftige vin blev serveret for tidligt. Jesper Sørensen var manden der serverede den:

L'Oustal Blanc, Maostoso 2003, Languedoc
Mørk, næsten sort farve. Varm og moderne næse, sødlig, syntetisk og parfumeret. Voldsom krop og brændte toner. Sprittet og noget uelegant. Eftersmagen er vildt lang, men har igen den sprittede stil.
En rigtig Parker vin som måske får mere elegance om MANGE år.

Et regulært monster, som folk havde vidt forskellige meninger om. Faktum var, at næste vin havde særdeles svære odds, idet at smagsløgene jo nærmest var blevet bedøvet i forvejen.

Duclaux Cote Rotie 2003
Mørk blommefarve. Næse i den varme og lidt røgede stil med bacon, slagterbutik, røde bær og lakrids. En elegant og lidt syrlig stil med en middellang, saftig eftersmag.

Inden sidste vin førte Banks med hele 35 point. Undertegnede lå nr. 2 med 27 point, så det krævede fuldt hus, såfremt at der skulle ændres ved resultatet.

Alto Moncayo 2003
Suverænt aftenens bedste vin.
Lys, klar farve. Lækker, men kraftig næse med røde bær, lys chokolade, rosin og viol. Silkeblødt lag overalt i munden og en eftersmag der bare vare ved med et lille taninsnert. En helt igennem sammenhængende vin. Minder om en kombination mellem en klasse Neuf og en klasse Bourgogne.
De 16% alcohol er simpelthen så velpoleret!!!

Hvilken vin at slutte af med. Gæt vil jeg undlade at skrive mere om, men blot konstatere at der ikke blev ændret på stillingen efter denne vin.

Den samlede stilling
35 point - Michael Ehlers
28 point - Henrik Ehlers
20 point - Klaus Rasmussen
20 point - Thomas Rønnow
18 point - Per Thomsen
18 point - Niels Arne Madsen
17 point - Claus Clausen
17 point - Jesper Sørensen
10 point - Thomas Poulsen

// Henrik Ehlers


Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk