Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Winebattle - ned på jorden Kommenter denne vinsmagning/nyhed

04-11-2006
| More

Så var der igen lagt op til kamp i vinklubben. Holdene var linet op og de gode vine indkøbt. Det skulle dog vise sig at blive en særdeles vanskelig aften for de to hold. Det gjorde det heller ikke nemmere af, at det ene hold havde vin med, hvor de ikke engang selv kendte druen. - Flot!


Vores første winebattle var en succes, hvor stoltheden over vores gætte-evner fik os op på en lyserød sky. - Denne aften kom vi i den grad ned på jorden igen! :(

Hold 1 bestod af:
Rasmus, Per, Klaus R og Thomas.

Hold 2 bestod af:
Brdr. Ehlers, Claus C og Arne.

Hold 1 lagde ud med herlig vin.
Mørk, oversøisk farve. Lidt "varm" næse med mørke bær, sødligt præg med lakrids, alkohol og jord. En fantastisk rund smag - meget charmerende. Fuld krop med en lang, elegant eftersmag. Vinen er overalt i munden og har en god struktur.

Hold 2 var på herrens mark og endte med et gæt på en oversøisk Pinot Noir - nemlig Hamilton Russel 2001, hvilket var helt ud i hampen.

Vinen var Descientes de J. Palacios Bierzo 2003, Rioja. En vin hvor hold 2 selv måtte finde ud af druen, - for det vidste hold 1 ikke!!!

Så serverede hold 2 vin. Denne gang en yderst mystisk sag, hvilket gjorde hold 1 noget frustrerede.

Lys, gennemsigtig kulør. Lækker frugtig bouquet med lakrids, fad, tobak, læder og røde bær. Rund og elegant, Let-middel krop med god smidighed. En middellang eftersmag hvor syrligheden træder lidt frem.
hold 1 troede det var en gammel Bordeaux fra en dårlig årgang, så gættet faldt på Les Fort De Latour 1987.


Vinen var Diel Cuvee Caroline 2004, Nahe

Stillingen var derfor 0-0 efter 1. runde - Suk!!!

Så var det igen hold 1 der serverede vin:
Dyb, rubinrød farve. I starten en kraftig næse med mørke bær, chokolade og peber, men efter 2 min i glasset lukker vinen ned - ærgeligt. En god saftig smag, middel krop, rund og lækker med en middellang, fløjlsblød eftersmag.

Gættet faldt på en lille Barolo, nemlig Fontana Fredda 2001.
Det skulle vise sig ikke at være verdens bedste gæt, men man var nu igang, idet aftenens første point blev givet i form af et korrekt gæt på Italien.

Vinen var: Le Cupole, Rosso Tenuta Di Trinoro 2004.

Så serverede hold 2 vin.
Meget mørk kulør med lilla kant. En kraftig frugtig bouquet med chokolade og solbær. Fuld krop og en fantastisk god og maskulin struktur. Vinen har virkelig fat i kraven af en. Eftersmagen er lang og indeholder kraftig tanin. Vinen er helt klart for ung, men indeholder et fantastisk potentiale.

Hold 2 var først i Bordeaux, men den meget frugtige bouquet flyttede dem sydpå til Toscana. Det var dumt! Den varme Bordeaux årgang 2003 dufter ikke af typisk Bordeaux, hvilket snød hold 1.

Gættet blev Sassicaia 2003
Vinen var: Chateau Calon Segur 3. Cru 2003.

Alligevel fik hold 1 gættet drue og årgang rigtigt. Derfor var stillingen nu 4 -1 til hold 1.

Hold 1 serverede nu en lækker sag:
Mørk, uigennemsigtig farve. Varm og kraftig næse med mørk frugt, sveske, chokolade, vanilie og læder. Fuld krops smag, sødlig, rund og blød og en middellang eftersmag. En herlig og godt sammensat vin.

På grund af vinens sødlige præg endte hold 2 med et gæt på en Amarone, nemlig Lizzardi 2003.

Igen et helt dårligt gæt, idet der var tale om endnu en spanioler - Mirto Rioja 2001. 0 point for det gæt!

Hold 2 serverede nu en noget speciel vin:
Mørk og dyb kulør med lys kant. Kraftig grenache næse med salmiaklakrids - nærmest sherry-agtig. Fuld krop med kraftig alkohol og tannin. Eftersmagen er lang og indeholder en del peber.

Hold 1 snakkede om Chateuneuf, hvilket de desværre ikke blev ved. Den sherryagtige næse bragte dem sydpå til Spanien.

Gættet faldt på noget spansk fra Penedes

Vinen var Vieille Julienne Chateuneuf De Pape 2003.
Trods det ringe gæt fik hold et heldigt point i form af et tæt gæt på årgangen. Stillingen var derfor 5-1 inden servering af aftenens sidste sæt, og hold 2 var derfor trængt op i en krog.

Hold 1 serverede vin.
Mærkelig lys farve og en kraftig duft af tomatsuppe!!! - Den er fejlagtig!
"Det er min Ribena"- udbrød værten, inden nogen havde smagt på den. - OMMER. Vi havde dog aldrig tænkt på, at Ribena saftevand lugter af tomatsuppe!

Den rigtige vin kom herefter i glasset
Mørk, oversøisk farve. Kraftig og sprittet næse med tyrkisk peber og meget (vammelt) sødme og krafitg alkoholisk. Smagen er mere elegant end næsen antyder, god rund og med god frugt - fuld krop. I eftersmagen kommer spritten desværre tilbage og understreger en noget usammensat vin. - Meningerne om denne vin var dog meget delte

Gættet faldt på Amarone 2001, hvilket bevirkede at Hold 2 nu havde tabt.

Vinen var Don Melchor 2003.

Aftenens sidste vin blev hældt i glasset, - og hvilken vin:
MEGET mørk, - næsten sort farve. En lækker næse med chokolade, vanilie og brombær. En super-kraftig vin, hvor elegancen flot bevares. Den er fløjlsblød og ligger overalt i munden. Eftersmagen er på lidt over et minut og understreger, med gode taniner, vinens enorme potentiale. Lækkert!


Gættet faldt på noget godt spansk Ribera Del Duero 2001

Vinen var Caprai Collepiano 25 Anni 2001. Hold 1 fik 2 point for et rigtigt gæt på årgangen.

Aftenens resultat blev 7-1 til hold 1 og man må i den grad sige at gættene var ringe. Rent faktisk blev der kun givet point for et enkelt land, drue og ellers årgange.

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk