Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Winebattle nr. 6 hos Ole Dahl Kommenter denne vinsmagning/nyhed

14-09-2007
| More

Efter denne 6. winebattle holder vi vist en lille pause med denne gættekonkurrence. Det er ganske enkelt umuligt at lave en god serveringsrækkefølge. Sjovt var det dog alligevel.


Denne dag begyndte vi allerede klokken 18. Ole Dahl (Henriksen) havde, inden selve smagningen, inviteret til frankfurterer på grillen. Derved kunne vi måske nå vinsmagningen inden 2. halvleg i landskampen Svergie - Danmark blev skudt igang.

Vi skulle igennem 10 vine, hvor vi, som sædvanligt, individuelt skulle forsøge at gætte. Resultat og stillinger vil blive vist nederst på denne side.

Første servering var fra Per Thomsen:

Vinen havde en moden, halvudviklet lys farve med begyndende orange kant. Moden næse med tobak, ribs. Ikke specielt kraftig, men ligetil og elegant. En let og rund krop, som bevæger sig over i en middellang eftersmag, hvor taninerne stadig viser sig fra en noget snerpede side.

Der blev gættet i øst og vest. Nogle gættede ældre Bordeaux andre Bourgogne. Vinen var Guigal Hermitage 1998, hvorfor pointuddelingen var meget minimal. Enkelte gættede årgang og land rigtigt.

Næste mand var Rasmus. Han serverede en meget bekendt vin, som INGEN af os gættede:

Mørk og næsten oversøisk kulør. Moderne næse med fad, solbær, chokolade og marcipan. Robust krop med en stram og pt. noget "grøn" syre. Eftersmagen har en fantastisk længde og er knastør. En vin som bliver fin med tiden, men pt. mangler den et par faste fødder at stå på.

Vinen var intet mindre end Leoville Poyferre 2002. En vin som vi flere gange har stiftet bekendtskab med. I dette tilfælde røg de fleste gæt på Italien.

Claus Clausen stod nu for tur og ind kom en totalt ukendt vin:

Typisk oversøisk farve. Ren "pornovin" i næsen med fad og SØD, mørk frugt. Ultra moderne!. For mig er det for meget. Meningerne er dog vidt forskellige rund om bordet. Smagen er sød og rund i starten. Stor krop og en imponerende lang eftersmag, hvor syren og alcoholen dominerer en smule. Slutningen er noget "pumpet" og "varm" i det.

Vinen var Gapsted Durif 2002. En australsk frugtbasse fra Victoria. På grund af vinens sødme gættede de fleste på en Amarone, hvilket jo ikke gav mange point. Enkelte fik dog gættet land og drue rigtigt.

Så stod Thomas Poulsen for tur og serverede endnu en bamsevin.

Oversøisk farve, - mørk med lilla kant. Kraftig næse med massevis af frugt. Solbær, jordbær og toner af mint. Voldsom krop, - en rigtig TYPISK aussiebasse, hvor det hele næsten bliver for meget. Eftersmagen er voldsom og noget ubalanceret.

Også blev der gættet... I hvert fald fra en person (vi nævner ingen navne). Vinen var Torbreck The Struie 2003, Barossa. De fleste gættede Spanien, mens en enkelt gættede på en australsk Shiraz 2003 fra Torbreck! Med dette gæt blev efterfølgerne i den grad hægtet af. :)

Næste mand som tjener var Klaus Rasmussen. Han serverede en MEGET tiltrængt elegant sag.

Rubinrød farve. Lækker, kølig næse med ribs, jordbær, lys chokolade. Elegant og balanceret stil med en fin præcis syre. Middel krop og en middellang eftersmag. Vurderingen er måske en anelse høj, idet vi på dette tidspunkt VIRKELIG trængte til en elegant og kølig vin.

Herlig, herlig vin!!! 2 personer fik gættet på Sangiovese fra Toscana. Og da den ene af de personer var den samme som ved føromtalte supergæt. Ja, så skulle folk oppe sig, hvis der skulle pilles ved sejren.

Vinen var Antichi Borghi Brunello Di Montalcino 2002, Italien Toscana.

Herefter fulgte Banks med en mystisk vin:

Meget mørk farve. Middelkraftig, sødlig næse med lakrids og røde bær. I starten er vinen elegant, forsvinder herefter en anelse og kommer derefter tilbage med voldsom tanin. Vinen virker ikke helt i balance.

Vinen var Louis Jadot Cote du Py, Morgon 2005. En meget ATYPISK Beajolais, hvilket også afspejlede sig i folks gæt. Næsten ingen fik point.

Herefter var det undertegnede der serverede:

Lys og klassisk Pinot Noir kulør. Middelkraftig, elegant næse med søde røde bær, skovbund og svampe. Silkeblød og rund i munden. God fylde og fantastisk længde, hvor der vises lidt kanter på taninerne. Lækker og elegant sag.

Vinen var: Martinelli Zio Tony Ranch 2005, USA Californien . De fleste gæt blev meget forståeligt placeret i Bourgogne, hvorved der blev uddelt nogle point på druen.

Så gik Ole Henriksen (brb Ole Dahl)i køkkenet - og ind kom en speciel vin:

Kraftig sød duft. Helt portvinsagtig og en smule parfumeret. I munden flot rund og sød - klassisk Amaronestruktur. Eftersmagen er enorm lang med fin struktur og god balance mellem frugt og syre.

Vinen var: Ca del Pipa Castellani Le Vigne Amarone 2003. Rasta og undertegnede fik gættet på Amarone og indkasserede derfor lidt ekstra point.

Carsten stod nu for skud:

Rubinrød kulør. Middelkraftig næse med lakrids, røde bær, skosværte og pebertoner. Speciel og for mig ret atypisk Brunello. Robust stil, syrlige og bitre toner og en lang lang eftersmag. Vinen er stadig noget stringent og kan sagtens ligge nogle år endnu.

Klaus Rasmussen gættede som den eneste på Toscana, resten farede rundt i Spanien og Frankrig. Vinen var: Col d'Orcia Brunello di Montalcino 1999, Italien Toscana .

Arne havde æren af aftenens sidste servering. Folk forventede en frugtbombe, men ind kom en meget let vin.

Lys bourgognefarve. Næse med ribs, kælder, blomster og hyben? Let og sommeragtig stil. Syrlige toner og god elegance. Ikke nogen stor vin, men letdrikkelig og balanceret sag, som er meget ligetil.

De fleste fik gættet landet rigtigt, men af de gæt røg folk til Bourgogne. Vinen var fra Alsace og dermed vores første bekendtskab med en rødvin herfra: Josmeyer Pinot Noir 2004.

Den samlede stilling:

Henrik Ehlers 31 point
Klaus Rasmussen 14 point
Michael Ehlers 14 point
Rasmus Mathiesen 13 point
Ole Dahl 12 point
Carsten Bøgh 10 point
Niels Arne 9 point
Per Thomsen 8 point
Thomas Poulsen 8 point

Var der nogle der sagde afklapsning! :)

// Henrik Ehlers

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk