Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Winebattle nr. 7 - lad os ødelægge vinen! Kommenter denne vinsmagning/nyhed

12-01-2008
| More

Lørdag den 13/1 bliver en sørgelig dag at huske tilbage på. Det var nemlig dagen, hvor vinklubben, med en dårlig serveringsrækkefølge, formåede at ødelægge vine som Flaccianello og en Amarone til 400,-. Specielt sørgeligt må det være for taberholdet, som ellers formåede at gætte et land rigtigt hele aftenen! Flot.


Aftenen startede eller godt. De to hold var delt med henholdsvis Rasmus, Banks, Arne, Per og Carsten på det ene og favoritterne med Thomas, Ole Dahl, undertegnede samt de to italienske sandalsælgere Klaus R og Claus C på det andet. ;-)

Hold 1 lagde ud med en vin indkøbt af postbuddet:

Hartford Court Land's Edge Vineyards 2005, USA Californien
Forholdsvis lys rød med klar kant. Elegant og behagelig næse med røde bær - heraf ribs og jordbær, skovbund og en anelse fad. I munden blød og elegant med en middel krop. Meget behagelig og afbalanceret og en imponerende lang eftersmag med saftige tanniner og lidt pebertoner. Potentiale er her også! - Særdeles flot vin.

Set i bagspejlet var det vel aftenens bedste servering set ud fra et gennemsnitligt synspunkt!

Hold 2 var inde på noget af det rigtige. Der blev faktisk nævnt californisk Pinot Noir fra 2005, men gættet faldt på Bourgogne Pinot Noir 2005. Hold 2 måtte derfor "nøjes" med tre point, hvilket jo egentlig også var flot.

Næste servering var til hold 1:

Fontana Fredda Barolo Vigna la Rosa 2000, Italien Piemonte
Rubinrød med klar kant. Middelkraftig og lidt røget næse med røde bær, svampe og jord. Elegant og silkeblød start i munden, hvorefter den bevæger sig over i en noget krydret, tanninrig og meget lang eftersmag. Ikke 100% i balance, men et godt glas vin.

Der blev faktisk nævnt Italien, men hold 1 endte med at gætte på Pomerol 2003, hvilket gav dem en meget skidt start med nul point.

Der blev lagt ud med to herlige vine, også var det også slut!!! Serveringsrækkefølgen var nemlig helt elendig resten af aftenen, hvorfor mange af vinene slet ikke kom til deres ret.

Føreholdet var nu klar til aftenens 3. vin:

Tenuta Valleselle Aurum Amarone Classico 2003, Italien Veneto
Mørk - nærmest oversøisk farve. Lidt vammel næse med kogt frugt, sødme, marcipan - og chokoladetoner. Fuld krop, sød og en anelse "varm" i stilen. Eftersmagen er imponerende lang, men vinen synes ikke helt i balance - og det bliver lidt for meget af det gode. (Denne vin blev serveret ALT for tidligt). Synd!

Hold 2 var mildest talt på herrens mark, men heldigvis lykkedes det at få et enkelt point i form af et tæt årgangsgæt. Inden Hold 2's anden servering var stillingen derfor 4-0.

Nu kom der Neuf på banen:

Mas de Boislauzon Chateauneuf du Pape 2004, Frankrig Rhone Syd
Mørk farve med rosa kant. Kølig næse med peber, jernrør, garrigue og slagterbutik. Middel start og lidt "vandet" i munden, hvorefter den bevæger sig over i en lang og kraftig eftersmag med peber og kraftig tanin! Kan sagtens ligges på hylden i nogle år og PT. ikke helt i balance.

Hold 1 var vidt omkring. Carsten var faktisk inde på Neuf, men blev helt fejlagtigt nedstemt for et gæt på Bordeaux 2001. Et gæt som gav 1 enkelt point for rigtigt land. Synd for hold 1 og godt for hold 2.

Næste servering var sjovt nok også en Neuf, om end en lidt speciel en af slagsen.

Domaine du Vieux Lazaret Chateauneuf du Pape 2005, Frankrig Rhone Syd
Lys rød med klar kant. Elegant, blød næse med røde bær, abrikos, mandarin, tobak og lidt alkohol. Helt burgundisk stil. I munden er vinen i starten forholdsvis let og blid, men vokser herefter. Eftersmagen er ret voldsom. Lang og sprittet, hvilket desværre gør desværre vinen lidt uelegant. En vin der sagtens kan ligge.

Holdkaptajnen troede på Bourgogne, men heldigvis blev han (undertegnede)nedstemt af resten af holdet. Der blev gættet på en Chateauneuf årgang 2002. En dårlig årgang som generelt har givet lyse vine. Årgangen var derimod overraskende 2005, men hele 5 point blev det dog til. -FLOT.

Med en stilling på hele 9-1 var det så Hold 2 til at servere.

San Giusto a Rentennano Percarlo IGT 2001, Italien Toscana
Rubinrød farve med klar kant. Kraftig næse med røde bær, rosiner, appelsin og lys chokolade. Middel krop og en lækker "saftig" elegance med en flot afbalanceret, lang eftersmag.

Hold 1 kvitterede med nordeuropas hurtigste gæt. Hastigheden burde nok i sig selv have givet et point, men i og med gættet faldt på noget så dumt som Chateauneuf, så skulle det vel have kostet minuspoint.

Hvert hold havde nu serveret 3 vine og stillingen var 9-1 til Hold 2 inden Hold 1's 4. og næstsidste servering:

Tenuta Valleselle Rovertondo Ripasso Superiore 2005, Italien Veneto
Meget mørk med rubinrød kant. Kogte mørke bær og rådt kød i næsen. Ret behagelig i munden med lidt sødme, - rund og blød med en lang og silkeblød eftersmag.

"Lillebroderen" til førnævnte Amarone. En vin som faktisk virkede i bedre balance. Hold 2 gættede på Spanien 2005, hvilket udmøntede sig ved 2 point for rigtig årgang.

Hold 2's næstsidste vin var et regulært monster:

Clarendon Hills Old Vines Grenache 2001, Australien
Rubinrød farve med klar kant. Kraftig næse med røde bær, tobak, mint, medicinskab og faktisk også mineraler? Imponerende voldsom krop med sindsyg tanin og en eftersmag på over 1 minut. Det er imponerende vin. - Elegant kan den dog langtfra kaldes! (96 point af Parker)

Også ville hold 1 sjovt nok til Italien. Der blev gættet på Brunello 2003, hvorfor holdet igen fik hele NUL point. Er Brunello 2003 overhovedet kommet på markedet endnu???

Inden aftenens to sidste vine, så det i den grad sort ud for hold 1. Bagud 11-1 med en vin igen var kampens udslag nu en realitet.

Hold 1 serverede nu en særdeles fremragende vin, som desværre blev vurderet på et helt forkert tidspunkt. Ovenpå det foregående uhyre, var det nærmest umuligt at bedømme følgende vin. Derfor skal bedømmelsen ses med et gran salt. Vinen blev nemlig smagt i rolige omgivelser dagen derpå, hvor den præsenterede sig helt anderledes.

Flaccianello 2004, Italien Toscana
Mørk farve med popur kant. Kraftig næse med solbærmarmelade og marcipan. I munden er den i starten rund, blød og elegant, men bevæger sig herefter over i en agressiv stil med syrlige og en smule bitre toner. Virker ubalanceret og en anelse bitter i stilen.

Et spansk gæt på årgang 2005 indbragte Hold 2 et point for årgang. Aftenens sidst vin blev nu serveret, så hvis Hold 1 ville pynte på resultatet, så var det nu!

Clos Galena 2004, Spanien Priorat
Mørk oversøisk farve. Kraftig næse med solbær, jordbær, blyant og mørk chokolade. Enorm i munden, - stor og muskuløs med en anelse sødme. Eftersmagen er på 40-50 sekunder og stram! Denne vin kan sagtens gemmes, men drikker faktisk også fint nu. (Blev dekanteret lang tid i forvejen).

Hold 1 formåede hverken at stikke eller bekende. Deres gæt på Toscana 2000 gav igen ingen point, hvorfor de noget slukøret måtte se sig besejret med 12-1!

Hold 1 har dog allerede varslet en revance, som løber af stablen den 3. maj!

Tak for kampen og bedre held næste gang.

LOOOOOOOOOOOOSEEEEEEEE'HER!

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk