Vinanmeldelser og smagsnotater - vinklubben Lafite
Sitemap 
Home | Nyheder / vinsmagninger | Om vinklubben | Vintest | Arrangementer | Vintips | Vinlinks | Blog | Forhandler | Kontakt | Login
  Nyhedsarkiv | Nyhedsmail |

Winebattle nr. 8 - på landet hos Per Kommenter denne vinsmagning/nyhed

03-05-2008
| More

Til vinklubbens sidste winebattle havde taberholdet bedt om en revancekamp. Undertegnede havde meldt sig ud af kampen, for på den måde at (prøve) lave en korrekt serveringsrækkefølge. Med vine som eksempelvis Lamborghini Campoleone 1999, Le Pupille Saffredi 2004, Amon Ra 2006, Boisrenard Chateauneuf 1998 og Ponsot Morey Saint Denis, Aluettes 2004 skulle det vise sig at blive en meget interessant aften.


Vi startede lidt før end vanligt, idet at der først skulle afholdes en lille generalforsamling.

Værten (finansministeren med overskuddet) havde i den forbindelse været på indkøb, hvorefter han i fremragende stil sørgede for at få fodret svinene, inden selve kampen gik igang.

Ole Dahl havde i anledning af en grandkusines 22 års fødselsdag, valgt at melde afbud, hvorfor at Brian Knudsen indkaldt som reserve. Et helt forståelig og sjældent afbud fra Ole (hmmmmm).

Hold 1: Rasmus, Arne, Banks, Carsten og Per
Hold 2: Klaus R, Claus C, Thomas, Brian

.......

Hold 1 startede med serveringen. En hvid af den svulstige slags:

Fess Parker Chardonnay 'Ashleys Vineyard' 2005, Californien
Fedlig gul farve. Kraftig næse med gær, citrus og smør. En tilpas elegant og rund start, som ret hurtigt bevæger sig over i en kraftig og noget vulgær stil. Ikke en flaske man tømmer alene. Eftersmagen er enorm. Desværre med et alkoholisk snert, som giver en lidt brændende og varm fornemmelse. Fuld tryk på alle tangenter. Ikke elegant og ikke helt i balance, men imponerende power.

Hold 2 var inde omkring det rigtige, men formåede ikke at gætte druen rigtig. Et rigtig gæt på land samt område og tre point fra start! Klaus R (sandalsælgeren) var her i sit es.

Hold 1 serverede også aftenens anden vin:

Chateau de Chorey Les Cras Premier Cru V.V. 2004, Bourgogne
Lys rød, gennemsigtig farve. Næse med rød frugt, lakrids, skovbund og krydderi. Meget elegant i næsen. I munden starter den meget elegant med rød frugt og igen skovbund. Herefter bevæger den sig ret hurtigt over i en meget stram og særdeles tør stil.

Hold 2 var helt sikre på Frankrig, men kunne ikke bestemme sig for Bordeaux eller Bourgogne. Det endte, desværre for dem, med et gæt på førstnævnte, hvorfor det "kun" blev til et point for land samt årgang.

Godt fra start med 5-0 skulle hold 2 nu servere deres første vin:

Domaine Ponsot Morey Saint Denis Cuvee des Alouettes 1. Cru 2004, Bourgogne
Lys farve med klar kant. Mums, - en imponerende næse. Særdeles elegant med røde bær, ymer, slagter og diverse landlige elementer. I munden er vinen fokuseret og elegant hele vejen igennem. Middel krop med en særdeles lang og silkeblød eftersmag. Super balance fra start til slut.

Igen var der forvirring, hvorvidt vinen var fra Bordeaux eller Bourgogne. Hold 1 fik dog gættet på Frankrig, og det var så det eneste point de fik for den vin. Så behøver vi vel ikke nævne mere... ;) Men lækker vin, det var det!

Hold 2 skulle nu igen servere:

Batasiolo Barolo La Corda della Briccolina 1996, Piemonte
Lys rødlig farve med begyndende orange kant. Fantastisk næse med rød frugt, skovbund, trøfler og svampe. I munden en middel krop, igen med rød frugt og dertil lidt ymertoner. Eftersmagen er omkring et minut og afsluttes med et lille (men godt) tanningrip. Lækker vin, som er flot afbalanceret og drikkeklar nu!

Hold 1 bevægede sig igen til Frankrig. - Denne gang til det nordlige Rhone, hvilket må siges at være på HERRENS MARK! Hele NUL point indbragte dette gæt.

Inden aftenens 5 servering var stillingen 5-1 til hold 2. Og efter denne lussing, skulle hold 1 igen på banen...

Lamborghini Campoleone 1999, Umbrien
Rubinrød farve. Kraftig næse med røde bær, tomatplante og lakrids. Starter med flot elegance, men bevæger sig over i en tung og anelse klodset stil. Fuld krop og en særdeles lang eftersmag. En lidt intetsigende vin, som er lidt svær at blive klog på. Virker ikke helt i balance og mangler på en måde et ben at stå på. Parkers 96 point er noget uforstående. Forventningerne til vinen var måske for store.

... Og igen var gættet rædselsfuldt! Hold 1 gættede for tredje gang i træk på Frankrig, og det gav den igen hele NUL point. Det så derfor uhyggeligt sort ud for hold 1. Ikke bare havde de allerede fået serveret 3 af deres 5 vine, mens hold 2 kun havde havde gættet på to vine, og på trods af det, alligevel var foran 5-1!

Nu skulle Hold 2 dog igang med gætteriet. Hold 1 serverede en vin, som næsten var umulig at gætte:

Newton The Puzzle 2002, Californien
Så er der sort vin i glasset! Mørk, oversøisk farve. Kraftig næse med mørk frugt, chokolade og vanilie. Fuld krop og en anelse "frugtbombeagtig", dog alligevel en blød elegance. Eftersmagen er enorm og de 15,5% alcohol kan lige fornemmes. Med tiden i glasset udvikler vinen sig til det bedre, men dog stadig i den lidt vulgære afdeling.

Hold 2 formåede dog heller ikke at gætte rigtigt. Et enkelt point, i form af et årgangsgæt, blev det dog til, hvorfor stillingen var 6-1 til Hold 2 med tre serveringer hver.

Hold 2 stod nu for aftenens syvende servering:

Le Pupille Saffredi 2004, Bolgheri - Toscana
Dyb mørkerød farve. Imponerende kraftig næse med både mørk og rød frugt. Dertil nogle chokoladetoner. Finpudset elegance i næsen. I munden en kølig stil, fokuseret og saftig. Giver dog ikke helt så meget i smagen, som næsen ligger op til. Alt for ung, men stadig uhyggelig lækker vin, som helt sikkert udvikler sig endnu bedre de næste 5-10 år.

Hold 1 var igen på herrens mark og drog et smut til Spanien. Dette gav kun et enkelt point i form af et tæt årgangsgæt.

Så skulle Hold 1 servere. På dette tidspunkt var selvtilliden (med god grund) ved at forsvinde. ;)

Lo Givot, Pivot 2004, Priorat
Mørk, næsten sort farve. Næsen er voldsom og vulgær. Mørk frugt og sød lakrids. Smagen er derimod ret elegant. Man havde forventet et tannisk, uelegant bæst, men frugten er imponerende rund og blød. Fuld krop og en fantastisk længde. Ikke helt i balance, men smagen er ski lækker!

Hold 2 gættede på noget Californisk cabernet fra 2004. Igen fik de point for årgang, og denne gang to af slagsen. Derfor var stillingen nu hele 8-2 til Hold 2 inden aftenens sidste to vine.

Hold 1 skulle derfor have fuldt hus, såfremt der skulle ændres på stillingen. Vinen burde også kunne gættes:

Domaine de Beaurenard Cuvee Boisrenard Chateauneuf du Pape 1998, Rhone Syd
Dyb rubinrød farve med klar kant. Kraftig næse med klassiske neuftoner. Abebur, slagterbutik, garrigue og alle de gode ting som kendetegner en moden Neuf. Elegant af en Neuf at være og en fantastisk finish, med et lille tanningrip, som understreger vinens potentiale. Virker perfekt drikkeklar.

Hold 1 plejer ellers ofte at gætte neuf. Men når den rigtige tid kommer, så spiser de lige et par svampe og gætter på noget helt ude i hampen! Der blev gættet på Toscansk sangiovese 2003 og kampen var derfor afgjort.

Inden aftenens sidste servering var stillingen derfor 8-2, hvorfor det kun var et spørgsmål om, hvor stor sejren skulle blive.

Hold 1 serverede:

Amon Ra 2006, Barossa Valley
Vores første møde med Amon Ra.
Farven er sort som natten med en lilla kant. Monsternæse med mørk frugt, i særdeleshed SOLBÆR. Dertil chokolade og vanilie. Fuld krop og klassisk australsk Shiraz. Eftersmagen bliver bare ved. - Imponerende frugtbombe af den svulstige slags. Nogle elsker det og andre hader det.

En vin som var til at gætte. Hold 2 var dog også tæt på og gættede på australsk Shiraz fra South Australia 2005. Dette gav hele 4 point på kontoen og afklapsningen var nu en realitet.

Hele 12-2 blev resultatet, hvorfor Hold 1's forventning om en revance blev sendt i gulvet.

// Henrik Ehlers

Kommenter denne nyhed / smagning

Tilbage til nyhedarkivet

Brugerkommentarer:ehlers.dk